Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 43. teden

Je že tako, da smo boljše volje, kadar imamo polne zabojčke dobrot. V tem tednu bo tako, z navadnimi in nenavadnimi pridelki!

Piturelke (fine sladke hruškice iz Brd)
Vedno smo ponosni, kadar nas kmetje (in samo nas) založijo z neobičajnimi pridelki. Marko Reja ima okoli piturelk celo zgodbo, dolgo pravljičnih devet let,  uporaba pa je lahko zelo preprosta – v pečico z njimi in njam, najboljši posladek je tu (če pa delate v mišelinasti restavraciji, pa seveda okoli njih delate cele sage).

Kakiji (eni pol cenejši)
Kakiji bodo v tem tednu tudi o Reje iz Brd. Imamo prvovrstne kakije pa tudi drugovrstne, ki potrebujejo nožek, da postanejo prvovrstni – so pa skoraj polovico cenejši (lahko pa postanejo fina marmelada). Oboji pa potrebujejo nekaj dni zorenja (da jih lahko do vas pripeljemo).

Leto daikona (aka C vitaminska raketa)
Ni naključje, da je na Japonskem daikon zaseda največje pridelovalne površine od vseh zelenjav in zato ga jedo na vse mogoče in nemogoče načine (ali pa je ravno obratno?). In v tem tednu vas bomo založili s številnimi recepti (da se ga ne boste ustrašili in da boste naročili, res je taka prijazna oblika rdeče redkvice, uporabna od zelenja čisto do špičke).
Imamo pa seveda še ostale zelenjav, tako da jih je še vedno za tri strani po oddelkih (od A, med M do Ž), večino pa najdete zbrano tudi v osebnem zabojčku.

V poprazničnem tednu se veselimo vašega naročila!

Lep teden vam želimo,
čisto vaši zabojčkarji