Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 38. teden

O jeseni tokrat ne rečemo sploh nič, saj se zdi, kot da je še poletje. Le po naboru pridelkov vidimo, da je kljub vsemu poletja vedno manj, noči so daljše in bolj hladne. Je pa to super za zelenjavo, ponoči se napije rose, podnevi pa jo toplo sonce požene v rast!

Zeleni zabojčki so tokrat polni zelenjave in sadja, lahko pa so tudi, khmm, nekoliko razvratni (minister v odstopu opozarja). Najprej pa nekoliko

Črne kronike
Nekdo si je  močno zaželel stročjega fižola, tako da je šel na njivo Kersnikovo in si ga kar sam nabral (in vse potacal in nič plačal, pfej ga bodi!), tako da ga letos sploh ne bo več za v zabojčke.

Zelena kronika
Imamo pa seveda precej ostalega, solate, daikon, rukolo, tokrat res fino in mlado (prejšnji teden je bila fina pa kar velika), redkvice, mlade in rdeče, ohrovt, zelenjasta pesa in repo, kitajsko gorčico Red Gianta (mmm, res dobra za v sendvič), por in vseh vrst paprik, zgodnji motovilec, vse slovensko. Paradižniki pa prihajajo izza meje.

V zabojčkih je vsega nekoliko več, kot če kupite posamič, seveda je pa precej eleganten način nakupa tudi osebni zabojček, če pa še malo pobrskate, najdete tudi drugo zelenjavo in

Sadje
Jabolka so seveda vseh sort in pridelav, eko in še eko demeter, pa imamo kutine, vse slovensko, pa seveda še sila okusno grozdje pa kivije pa hruške, in če bo vse po sreči, melone.

Pa med
imamo kostanjav in cvetlični med, velikoooo ga imamo, od Šumenjaka, dober in hvaljen.

Vinski oddelek
Tokrat imamo prvi nekaj, kar v prehudih količinah lahko resno škoduje. Tri vrste vina iz ekološkega grozdja (ker po zakonodaji ekološko vino ne obstaja, boj lobistnični je hud), poglejte si jih, vredna pokušine.

Jesen je še vedno lepa, zabojčki so vedno  čisto polni
in veseli bomo, če ga bomo v tem tednu pripeljali k vam!

čisto predani zabojčkanju zabojčkarji