Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 41. teden

Danes smo pa nič maratonski (to so drugi), ampak čisto kratki (mraz je nekoliko izžel literarni navdih)!

Zima je prišla skozi največja vrata, termometri niso splezali čez ničlo in adijo, poletni sadeži (imeli smo že nekaj skoraj zrelih ankaranskih paradižnikov in paprik, vse adijo šlo). Imamo seveda še  jesenske zelenjave, take, manj na mraz občutljive, in sadje, tega bo počasi vedno več, eko in eko demeter jabolka, kivije ter italijanske hruške ter malce nenavadne zelene mandarine.

Pozimi pojemo manj zelenjave, pa zato več močnatih jedi. Zato imamo dolge police raznih mok in kaš, pa raznovrstna olja tudi.

Res, zima bo mogoče huda, a lačni ne bomo, še več, dobro bomo jedli!

Novoletna darila
Mateja nas je spomnila, da bo novo leto kmalu tu (nas vedno preseneti, vključno s Miklavži in podobnimi). Mogoče se tudi vam zdi nekoliko prerano o tem razmišljati. No, ni. Če boste želeli podariti nekaj domačega, nič plastičnega in nekaj silno uporabnega, ne bo nič boljšega kot Zeleni zabojček, na vse mogoče načine. Več o tem kmalu (tudi za službene namene, jasno).

Veseli bomo, če naročite zabojček in se srečamo!

Želimo vam prijeten teden,
vaši zabojčkarji