Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka

Pozdravljeni, Irma!

Upamo, da lepo preživljate tale viharen vikend!

Nam gre dobro (nismo na Viču), tudi Sadni in Slovenski zabojčki tega tedna so lepi in upamo, da bodo obljubljeni dnevi sonca našim paradižnikom, papriki, blitvi, korenju, peteršilju, radiču, fižolu pa vsemu ostalemu deli dobro. Še vedno se boste razveselili tudi hrušk (vedno), grozdja in verjetno zadnjič letos sladkih Sansa jabolka (v sadnih).

O rdeči pesi (ki je)

Seveda rdeče pese ne bomo omenjali kot vsebino zabojčka, kajti nekako je za veliko ljudi nujno zlo. No, so strani kot  http://www.lovebeetroot.co.uk , kar dokazuje da a) so na svetu čudni ljudje ali pa b) da je tudi rdeča pesa lahko okusna, surova, kuhana, pečena, sladka in slana ali pa kar tako. Da je neverjetno zdrava, o tem pa ne bomo govorili.

Pa o solati (ki je ni pa ni)

Tudi o solati ne bomo. Ne da je ne bi marali, ne, samo naša kmetica Silva je hudo slabe volje (kar sicer ni pogosto), če jo ji omenimo (kar pa je pogosto zadnje tedne). Ni solate v več kot laboratorijskih količinah pri slovenskih kmetih, čeprav si jo mi res res želimo. Vsega je bilo dovolj, sonca, dežja, toplote, hladu, samo žal ne v pravih trenutkih in zaporedju, tako da je 2000 sadik šlo adijo (in ne v Zelene zabojčke, kot jim je bilo namenjeno).

Samo zelenjavo jejte, veliko se smejte [Jasmina, hmm, verjetno mlajši družinski član]

Bravooo! Dobili smo kar nekaj krasno porisanih zabojčkov in že so nam polepšali dni. V tem tednu nam je bil zelo, ampak res zelo všeč zgoraj (še več umetnij kmalu na Facebooku). Zdi se nam, da ga ni narisala Jasmina, ki je naročila zabojček, ampak družinski mlajši član. Zato Jasmina, prosimo, delite nagradico z mladim ustvarjalcem, ki je ustvaril krasen naslovni verz in zaključnega tudi!

Ni naročila, ni užitka (razen za abonente)

Vse lepo in prav, se dobro bere. Da pa ne bo ostalo pri tem, naročite Zeleni zabojček in si polepšajte teden.

Prejšnji teden je bil sončen, ampak ne čisto ves. Želimo vam, da bi bil ta bolj sončen!

Zdravo jejte in veliko se smejte!

Vaši mali in veliki zeleni zabojčkarji