Prispevki

 On

Sveže novice iz Zelenega zabojčka, 22. teden

Mariborska akcija
Prepričani smo, da imate vsaj enega, če ne več prijateljev v Mariboru. Privoščite jim en Zeleni zabojček!
V tem tednu ne obračunamo stroškov dostave, če pri naročilu omenijo vaše ime (ali pa če vi naročite za njih). Gotovo jim bo všeč!

Jagode, češnje, šparglji, take pomladanske radosti
V petek, ko je dan za obveščanje, nas je Kerin previdno obvestil, da so njegove jagode že bolj pri koncu. Hitri in zgodnji, taki so Kerinovi (oziroma njegove jagode). No, v tem tednu še bodo in še vedno so (začetek citata) “njami” (konec citata). Šparglji so še, počasi že odštevamo zadnje tedne…(kot veste, so jih na debelo, za preprodajo, z Rogljeve njive kradli – so lumpe v preteklem tednu dobili pri dejanju samem, z vrečami polnimi špargljev!) Nekaterim so pa briške češnje še bolj všeč kot jagode, odločitev ni lahka!

Take resno zdrave reči, ene malo nenavadne (v telegrafskem slogu)
Tatsoi za v solate pa juhe pa sploh za skoraj povsod. V sledovih smo ga  že imeli pozimi od Studnovih – bil je priljubljen, sedaj resna količina od Danija Kovačiča iz Ljutomera (prav tega, ki dela fine sokove). Priporočamo! Samo še ta teden z nami Milenina špinača, potem bo šla v cvet. Pri Finku na njivi zrasla rdeče pesa, s prav sočnim zelenjem, primernim za sokove, pa solate in juhe. V šopkih jo boste dobili. Pa solate, fine zelene vseh sort, pri vseh na njivah rastejo, tako solatno leto je  (na ekotržnici je še  vedno 6 – 8 €, v zabojčkih že dolgo po 4 €/kg). Sveži šopki mladega česna, od Romane Jarčeve, in mlade čebule, z ekokmetije Adamah (kar blizu Dunaja), por s kmetije Achleitner (blizu Linza), dolge kumare s kmetije Bubenicek. Pa bučke in običajne kumare ter paradižniki, vse to ne še čisto sezonsko, pa vseeno zeelo zaželeno.

Kaj vemo pa česa ne
Ker delamo tesno z našim avstrijskim kmetom Finkom, ki tudi za nas zbira avstrijske zelenjave, za njih točno vemo, kje so zrasle. Za take-očitno-toploljube-rastline iz Italije je to še vedno teže (paradižniki, bučke), za tiste vidimo za nazaj, po deklaracijah, od kje so (so pa jasno vse eko certificirane). Prejšnji teden smo uspešno prestali ekološko kontrolo (to je čisto resna reč – če se lahko drugje malo hecamo, se tu nočemo).

Naročite čisto svoj Zeleni zabojček
Naročite zabojček ali izberite tisto, kar vam prija, veseli bomo, če se vidimo v četrtek!

čisto vaši zeleni zabojčkarji

P.S. Hvala za vse vaše glasove, v torek bodo razglasili zmagovalca Najpodjetniške ideje.