Bučke in fižol

Sestavine

  • 1 Bučka
  • 1 feferon, 
  • 1 zelena paprika,
  • 1 paradižnik,
  • 50 g stročjega fižola,
  • peteršilj,
  • bazilika,
  • rožmarin,
  • olivno olje,
  • limona,
  • sol

Priprava

Bučko operemo in narežemo na štiri enako dolge dele. Sredinski del odstranimo z žlico, da dobimo obročke. Sredico, ki nam je ostala od bučk, nasekljamo. Feferon, papriko in paradižnik narežemo na majhne dele. Bučkine obročke popražimo na olivnem olju, tako da se na vseh straneh lepo zapečejo in malo zmehčajo, ter jih damo na stran. V ponev, kjer smo pražili bučke, stresemo ostalo nasekljano zelenjavo in jo malo popražimo (5-7 minut). Dodamo sesekljana zelišča, solimo in premešamo. Stročji fižol očistimo in ga blanširamo v vrelem kropu. Stresemo v skledo, solimo ter poškropimo z oljem in limoninim sokom.

Bučkine obročke postavimo na krožnik in jih napolnimo s stročjim fižolom. Zraven postrežemo zelenjavno prilogo. Poleg prija solata in kos kruha, lahko pa dodamo tudi krompir ali riž. (recept prav za Zeleni zabojček iz tedenskih sestavin pripravila Kamala).