Prispevki

 On

Črni koren s pomarančnim maslom

Črni koren je hrustljav in ima oreškast okus. Jemo ga lahko kar surovega; olupljenega postrežemo v vodi, ki ji dodamo malo limoninega soka. Če ga imamo več, ga tudi kuhamo, dušimo, pečemo… Tokrat si popestrimo kosilo s črnim korenom v pomarančnem maslu.

  • 400 g črnega korena
  • žlica kisa
  • pol pomaranče
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 50 g masla
  • sol, poper
Črni koren operemo in olupimo pod tekočo vodo, da se nam na roke ne prilepi njegov mleček. Deset minut ga kuhamo v vreli, okisani in soljeni vodi, nato ga odcedimo in narežemo na za grižljaj velike koščke.
Pomarančo umijemo, naribamo lupinico in iztisnemo sok.
Sladkor segrejemo in karameliziramo, dodamo pomarančni in limonin sok in pokuhamo. Vmešamo maslo in naribano pomarančno lupinico. Solimo, popramo, prelijemo po koščkih črnega korena in postrežemo.