Prispevki

 On

Čudežno popravite svet, naročite zabojček

Poletna čudodelna hrana Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Če imaš več časa, lažje premišljuješ (kot bi rekli domači Blu Sinekot da vse je slika, jaz pa zlezem iz okvirja – slava jim!).  V  manjdelju se lažje spomnimo, zakaj počnemo zabojčke.

Na vse mogoče načine je koristno za nas vse.
Pojemo manj pesticidov, očitno. Manj jih popijemo, ker jih kmetje manj zlijejo v podtalnico; manj jih vdihamo, ker jih manj razpršijo po zraku. In manj pesticidov ima mnogo prednosti, porabimo manj nafte, da naredimo manj toplogrednih plinov, da je manj onesnaževanja pri izdelavi. Veliki proizvajalci imajo malce manj moči. Žužki v zemlji živijo. Nastaja boljša prst in potrebnih je manj gnojil.
Eko kmetje več zaslužijo, živijo nekoliko boljše življenje. Tako se več kmetov  odloči, da bodo eko.

Same dobre reči. A vsi to čudeži se zgodijo le in samo, če vi naročite zabojček.

(Velja pa tudi, če naročite zabojček le zato, ker bi radi dobro jedli. Vsi ti čudeži se zgodijo tudi, če ne verjamete vanje).

Imamo dobro hrano za vse različne življenjske sloge. Seveda pa lahko vzamete kar vse ali pa nekaj od vsakega, v zabojčkih je to vse možno.

Tradicionalisti

Alternativci

Globoko zeleni

Prve melone so prišle

Konec junija in včasih na začetku julija je turobno – v še tako zakotni trgovini najdeš lubenice, melone, breskve in vse to po nizkih cenah. V zabojčkih pa nič poceni, ker so ti zgodnji sadeži še bolj občutljivi, še manj se jih pridela in tako je cena ekoloških toliko višja.
Tako smo res veseli, ko pridejo melone in potem ostalo sadje, s ceno, primerljivo z zelenjavo.
Poleg melon pa imamo seveda tudi breskve in nektarine, borovnice in marelice.

Še oblačimo zabojčke

Med redne naročnike smo razdelili že nekaj oblekic za zabojčke, spomnimo vas, vrnite jih skupaj z zabojčkom, da jih spet in spet porabimo. 

Poletne počitnice

Letos imamo predvidene počitnice od 3. od 16. avgusta. Če se kaj drugače ne obrne in bomo vsi doma in bomo morali nekaj jesti.

Seveda imamo še za dolge sezname dobrih pridelkov, vsi si niso izborili prostora v naši izložbi. Poglejte si in naročite.
Vsi boste bolje jedli, svet bo pa čisto čisto majceno boljši. 

Vaši vusodonevdani zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava