Prispevki

 On

Dočakali smo Kerinove jagode.

Jagode, ne katerikoli, od Kerina, pa vse ostalo, kar naredi dan popoln

Zabojčkove sveže novice

Že takole tri tedne smo iz dneva v dan čakali, da bomo lahko objavili tole fotografijo:

Sicer je Zdravko Kerinov zdaj malce starejši, slika ni od letos, ker jagod še nismo videli, a nič ne de – jagode bodo!

Kerinove jagode so institucija, so zgled, so vzor (vse take reči), ker so preprosto iz leta v leto najboljše.

Šparglji

Če kdajkoli pogladate kakšno spletno stran z recepti, boste zagotovo naleteli na recept jagode+šparglji. Izognite se tistim, ki vključujejo sladkor – posipanje sladkorja na Kerinove jagode vas pripelje direkt v pekel, med tiste, ki dajejo velilko kisle smetane v zelenjavne jedi. Pa smo spet pri jagodah, kaj hočemo, tak teden je – vseeno pa povemo, imamo tudi šparglje, seveda!

Pomlad se ne da, počasi in zelo zanesljivo!

Kljub nizkim temperaturam, kljub dežju dežju dežju in kljub vsemu je zrasla sveža zelenjava, toliko, da lahko dobro in pestro in zdravo in na vse načine primerno jeste, tudi če izbirate le med domačimi pridelki!

Marelice in nektarine

Pretekli teden smo pojedli prve marelice, tem se je videli, da so bile prve, sladkorja v njih je bilo bolj za vzorec, a v tem tednu bo že bolje. Nektarine so bile pa kot da so zorele že mesece, sočne in sladke. Tako je bilo pretekli teden.

Kadar si želiš prezgodaj in preveč

Pretekli teden je deževalo. Pa predpretekli tudi. To bi nam moralo dati misliti. Pa nam ni.
Reja je rekel, da jih bo imel, pa smo rekli – juhu in super, češnje bodo.

Povemo vam, če dežuje in dežuje, morate češnje pojesti kar takoj, še pod drevesom, ker drugače vam bodo zgnile, še preden jim obrnete hrbet.

Reja jih je v sredo nabral, mi smo jih v četrtek dostavili, vmes jih je pa ene pol zgnilo (pa so bile v hladilnici, kot se spodobi). Veliko truda za polovičen uspeh. To delimo z vami, če boste kdaj češnje prodajali, kadar bo dež.

Po vremenu se zabojček pozna!

Zdaj so tedni, ko iz dneva v dan spremljamo vremensko napoved, temperature, vlago v zraku, delovanje sončnih peg, padavine, da bi ja vedeli, ali bodo jagode in češnje – te sploh, ker so kar zunaj na drevesih – ali bodo zorele, koliko jih bo in kakšnega okusa bodo in po novem še, ali bodo gnile, ko bodo nabrane. 

Človek ne živi samo od češenj in jagod, imamo še vse ostalo, ampak češnja na torti je pa tisto, kar pregovorno naredi vsako stvar popolno.

Zato vam povemo, imamo vse za vsak dan, pa tudi za to, da bo vaš dan popoln, imamo češnje in jagode, le naročite zabojček in zgodilo se bo!

Vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.