Prispevki

 On

Dolgo branje v času virusa, o medvedje močnih in kot dah lahnih pridelkih!

Nekaj o dostavah v času virusa, nekaj pa tudi o pridelkih! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Še vedno smo zdravi (ali pa vsaj izgledamo tako, kar sicer ni isto, je pa vseeno kar dobro).  Imeli bomo tudi pridelke (druga dobra novica). To pomeni, da bomo tudi ta teden dostavljali zabojčke (kar je že tretja dobra novica). Dostavljali jih bomo na iste dni kot pretekli teden (četrta).
Dobrih novic torej kot toče, sploh če bo šlo približno po načrtih.

Na začetku nekaj Sporočil v času virusa, potem pa zares, kai imamo.

Ni pa prav kratko, takole je danes:

Sporočila v času virusa

Naročila le do nedelje opolnoči

Tudi v tem tednu bodo naročila in spremembe naročil možne le do danes, predvidoma opolnoči. Žal smo pretekli teden zaustavili naročila nekoliko prej, ker jih je bilo preveč. V tem tednu bomo skušali to urediti tako, da jih bomo sprejemali do polnoči.

Vemo, da to ni prav prijazno, zato se trudimo, da bi vsaj tisti, ki imate dostavo v četrtek ali petek, lahko naročili tudi med tednom, a v tem tednu verjetno še ne bo možno.

Sprememba dostavnih časov in dni

Če niste brali novic, v deželi imamo virus in tudi mi smo se morali prilagoditi.
Dneve dostave smo raztegnili na štiri dni, od torka do petka. Tu najdete zemljevid, kjer lahko vidite,  kdaj bomo dostavili v vaš kraj ali ulico, na njem puščica s smerjo dostav, da si laže predstavljate okvirni čas dostave. Začenjali bomo okoli 9h, končevali , ko bo konec, vse do 21h, če bo potrebno. Zadnji teden to ni bilo potrebno.

Če niste na obarvanem delu zemljevida (recimo ste v Mariboru), bo k vam
dostavil GLS v četrtek. Obvezno jih pooblastite preko sms ali emaila, ki ga prejmete v sredo, da lahko pustijo zabojček brez vašega podpisa – varno za vas in za dostavljalca.

Pomembno – brezstična dostava – pridite pred vhod bloka

Če živite v hiši, pozvonimo in pustimo zabojček pred vrati. Če boste zvonec preslišali, sempatja preverite, ali smo zabojček že zamenjali s polnim.

Če živite v bloku, vam pozvonimo / vas pokličemo in  pridete iskat zabojček pred vhod. Tako bo okužba našega voznika manj verjetna – ker bo v dnevu obiskal 50 in več blokov in če zboli, bomo morali nehati razvažati.

Zato bomo cenili vašo pomoč. Še vedno velja: če ne morete pred vhod, ste starejši, bolni ali karkoli takega, nam povejte in bomo zabojček kot običajno prinesli gor. Še smo ljudje.

Ste spremenili naslov dostave?

Če ste spremenili naslov dostave, prosimo, obvestite nas še po emailu. Naslov dostave se namreč ne osveži avtomatsko, to moramo narediti ročno in lahko spregledamo.

Vrnite škatle

Nekaj dni nam bo še zelo primanjkovalo naših zabojčkov, zato bomo pridelke dajali v drugačne škatle. Vseh bomo veseli nazaj.

Preverite, prilagodite, dopolnite naročilo

To ne spada več v sklop obvirusnih sporočil:

tudi če ste  že oddali naročilo, ga še vedno lahko dopolnite, spremenite, preverite, kaj načrtujemo za v vaš zabojček (če ste že pred soboto naročili zabojček, ne da bi vedeli, kaj bo v njem.

Prijavite se v trgovino s svojim emailom, geslo lahko zahtevate preko iste strani, in poglejte, kaj bo v vašem zabojčku. Če imate pa radi presenečenja, pa tega ne storite!

Lahno kot sanje, izgine kot blisk

Na Obali bodo pobrali vso mlado blitvo, mlado špinačo in radič v šopkih, ki bo v tem tednu še zrastel. Ko bomo prodali vse, kar bomo dobili, tega ne bo več mogoče dobiti v trgovini. 

Temnikovi čaji, po luni nabrani

Imamo čaje z zvenečimi imeni:  Majnika, Za lepe sanje, Krehec (!), Ta krepki, Pet limonc in Korenjak (ta je za tako za te,  ki so že in one, ki še bodo).

Vse nabirajo na ekološki kmetiji Temnikovih, kaj je pa v njih, si pa lahko preberete tudi v trgovini.

To, kar pa ne piše, a je pomembno: Temnikove prisegajo na biodinamično pridelavo, zato gledajo v luno in vse to, kar počnejo biodinamiki, da rastline vzgajajo in pobirajo takrat, ko je najbolje za njih in za ljudi.

Pomarančni sok

Zajčkovi (aka Ekosnedek d.o.o.) so v svojo ponudbo pred časom dodali eko pomarančni sok.  Ker ta sok odstopa od naše siceršnje onudbe (ni lokalen in je iz koncentrata), ga do zdaj nismo imeli v ponudbi. V tem času pa ga bomo imeli, da pomagamo Zajčkovim v tem težkem času.

Fižol v zrnju

Retarjevi imajo še nekaj fižola v zrnju, ki mu rečejo turški, takole nekako izgleda.  Rdeč in malce večji kot druge sorte.

Močni kot medvedje

Takole smo ujeli dva medveda, ki sta se prepirala, kdo bo lahko pojedel čemaž. Mnogi narodi čemažu rečejo medvedji česen, ne brez razloga. Menda postaneš močan kot medved, če ga poješ dovolj. To smo si sicer izmislili, sliši se pa dobro.
Če pa poješ spomladanski podlesek, ki mu je podoben, pa postaneš šibak ali pa kar izgineš. Tega si pa nismo izmislili.

Naš čemaž nabira Vrbnjak, že skoraj 10 let, in še vedno smo močni, skoraj kot medvedje. 

Sporočila in SMSi – vsi odgovorjeni

V tem tednu smo prejeli približno 1801 emailov in 50 SMSov od vas, običajno jih okoli 200. Žal Oddelka za lepe umetnosti, ki nanje odgovarja, ne moremo na hitro okrepiti (ker zahteva osnovna znanje zabojčkanja, zgodovinska znanja o posameznih naročnikih, postavljanja vejic na prava mesta, pa tudi končnih ločil in znanja o logistiki). 
Vseeno iz Oddelka enoglasno zatrjujejo, da so odgovorili na vsa vaša sporočila, ki so terjala odgovor. Če niso, prosimo, sporočite. 

Veseli smo vaših prijaznih besed ob dostavah, po mailih in telefonih.
Veseli smo tudi vaših pobud in ponudb za pomoč, to se nam zdi res lepo, hvala vam!

Ostanite doma, naročite zabojček, kmetje, prevozniki, serviserji kombija in koles, GLSjevci, zabojčkarji se vozimo okoli za vas.

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava