Prispevki

 On

Domače biodinamično korenje in por, pomladno zelenje!

Biodinamično zelenje kuka iz zabojčkov, pomlad nas greje! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

V zabojčkih imamo veliko domačih pridelkov! Začetek pomladi sicer ni bil nikoli čas razkošja, a letos nam gre sila dobro, vsega je dovolj. Še vedno imamo domača jabolka, zelenjava je pa raznovrstna, iz kleti in kašč, pa tudi direkt z njiv.

Korak naprej – še več biodinamičnih pridelkov!

V zabojčkih bomo imeli biodinamično pridelano korenje in por, s kmetije Kelenc (več o njih v članku na seniorji.net). Več o biodinamični pridelki je napisala tudi Katja (tudi naša, s kalčki) na svoji strani
Biodinamično kmetovanje je nadgradnja ekološkega, tako biodinamičen pridelek ne more biti ne-ekološki.

Nam se zdi biodinamično kmetovanje preplet dobrega poznavanja narave, zdrave pameti in čarovništva. Koliko česa je, je pa odvisno od kmeta. Kar nekaj naših kmetov je biodinamičnih: Purgaj z jabolki, Reja s sadjem in vinom, Temnikove z zelišči in zdaj Kelenčevi.

Biodinamični pridelki so običajno res okusni. Ni jih pa vedno veliko, to je pa slaba stran. A zdaj jih imamo!

Biodinamičen por in korenje

Kelenčevi so poslali fotografijo svojega (biodinamičnega) pora in korenja.

Izgledata tako kot ne-biodinamičen por in korenje. Kakšen je pa okus, pa morate seveda preveriti sami!

Za navdušence nad azijsko solato

V tem tednu bomo spet imeli azijsko solato, wasabino, v teh toplih dneh v Slovenskih goricah raste, da je veselje!

Če pa še niste navdušenec/ka: lahko jo jeste surovo, lahko jo pražite, lahko jo dodate med testenine, ima mnogo obrazov, eden vas bo skoraj gotovo razveselil. 

Domača solata raste!

Vrbnjak je s fotografijo pohvalil svojo solato, kako pridno raste! V tednu ali dveh bo že taka, da bo za v zabojčke (tule zgleda prav razkošno velika, zares pa še ni taka, žal ).

Zabojčki v času virusa

V primeru nenadnih sprememb, karanten in kar se nam še lahko zgodi in bi vplivalo na dostavo vašega, naročenega zabojčka vas bomo obveščali preko emaila ali preko sms, če imamo vašo mobilno številko. 

Sonce spet toplo sije, pomlad je spet tu in zelenje vseh vrst kuka iz zabojčkov!

Kot že več kot deset let (kar se res dobro sliši in tudi je) vam zabojček napolnimo in pripeljemo domov ali v pisarno ali kamorkoli boste naročili. Zdaj počakamo vaše naročilo, pa se vidimo v četrtek ali prihodnji ponedeljek.

vaši toplo pomladanski zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.