Prispevki

 On

Domači jesenski pridelki + granatno jabolka + avokado (in še in še, seveda)

Z juga precej novega, z domačih njiv pa le srnice in zajčki

Zabojčkove sveže novice

V tem tednu imamo iz bolj toplih krajev precej novih pridelkov in sadežev! Na domačih njivah pa se ne spreminja prav dosti, le vedno več srnic in zajčkov je na njih. Ti z veseljem mulijo nežne sredice radičev in skoraj vsega zelenega in rdečega – kar še ni zbežalo z njiv v zabojčke.

Bližnji avokado in granatno jabolko

Avokado raste v toplih krajih in jug Italije (oziroma Sardinija) je najseverneje, kjer še uspeva. Ne v velikih količinah, ravno dovolj, da ga imamo tudi v zabojčkih vsaj nekaj tednov na leto.

Pomaranče in grenivke

Letos citrusi zorijo kasneje kot je običajno, tako imamo zdaj prve pomaranče in grenivke.

Romanesco

Tudi če niste navdušeni na okusom, vas mogoče privabi fraktalna tvorba romanesca (če vas vsaj tako kot zelenjava privabi tudi matematika, preberite tole)! Prvi letošnji domači brkinski romanesco.

Še z domačih njiv

Še prav veliko domačih pridelkov imamo: por, različne in mnogotere radiče, ohrovte, listnate, kodraste in glavnate, razno razne gomolje vseh barv in okusov. Pa smo šele začeli z naštevanjem, vse pa je tule!

Kaki za pojest

Marko Reja ima tudi kakije, ki so slabše kakovosti. Običajno imajo poškodovano kožo in prav nič drugega. Zložen je v gajbicah po 4,5kg, po polovični ceni.

Sušen kaki

Marko Reja je že posušil prve kakije letos. Viri povedo, ga jih ima sveti Miklavž nadvse rad (če vedno pa jih lahko pojeste tudi vi, če bi jih on ne vzel s seboj).

Kratka kriminalka

V tem tednu  na listku napovedujemo nekaj odstavčno kriminalko Kdo je pojedel zabojček, ki se konča z dramatičnim zasukom, kot se spodobi za ta žanr. Posneto po resničnih dogodkih, nobena žival ni bila poškodovana itn. Ostanite z nami!

Takole v tem tednu na kratko in sempatja tudi prav sladko! Še naročite svoj zabojček vam povemo in že nas ni (do četrtka ali ponedeljka ali torka, kakor boste naročili)!

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.