Prispevki

 On

Dramatičen teden, neskončno zima, mi pa z zelenjem nadnjo

Ptički pojejo, sladek zvok odjuge, diši po pomladi, pripravljeni smo!

Zabojčkove sveže novice

Takole na pomlad je koristno pojesti veliko, veliko zelene zelenjave. Zagotovo drži, da več kot take zelenjave pojeste, bolj verjetno je, da vas ne zvil prehlad ali druga pomladna nadloga. Znanstveniki povedo tudi, da prehranska dopolnila in vitamini, zapakirani v tablete, nimajo take moči kot isti vitamini v zelenjavi in sadju (zveni kot reklama za sadje in zelenjave) – ne le mi, tudi oni ne vedo zakaj, ampak tako je.

Posebne vrste ohrovt – raštika

Taka zimska pomlad ni čas, da bi se obmetavali s svežo zelenjavo.
Zato smo še posebej veseli domačega listnatega ohrovta posebne sorte, raštike. Porabite ga lahko kar svežega, v smutijih (da bi ga grizljali kar tako, verjetno ne bo šlo). Lahko ga pa tudi dušite, popražite, porabite v juhah, skratka vsenamenska domača zelenjava, naravnost z njive.

Hren in jajca, o olupkih pa raje ne govorimo

Imamo res dober hren. Imamo tudi jajca, tudi ta so dobra. Nimamo pa šunke. Nimamo tudi čebulnih olupkov, ker je naša kmetica dajala te olupke na kup, da bi vi pirhe barvali, kmet – njen mož – pa ni prepoznal umetniškega potenciala teh olupkov in jih je vrgel na kompost.

Po-praznični urnik

Po veliki noči je veliki ponedeljek, zato takrat ne bomo delali. Delali bomo na popraznični torek, kar pomeni, da boste popraznične zabojčke po Ljubljani in bližnji okolici prejeli v torek, drugje po Sloveniji pa v sredo.
V četrtek čez 10 dni bo pa že vse po običajnem urniku.

Jabolka breaburn in zlati delišes

Zdaj imamo hrustljava in presenetljivo sočna jabolka breaburn (ta na sliki).
Če pa ste pa za slajša jabolka, imamo pa zlate delišese (ti so pa rumeni).

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Če boste naročili opomnik,  boste po emailu v torek popoldne prejeli opomnik za naročilo četrtkovega zabojček in/ali v četrtek sredi popoldneva za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Prava drama sredi tedna

Pri nas gre vse na točno. Kmetje pripeljejo točno do ure in potem mi to vse damo v zabojčke in kar skoraj takoj odpeljemo k vam. Včasih pa kmetje ne pripeljejo in potem imamo res dramo. Ker ni časa, da bi iskali drugega z istimi pridelki.

No, še kar huje je, če to naredijo kmetje iz Avstrije. Pri Finku naročimo pridelke od večih avstrijskih kmetov in tako je drama še toliko večja, ker nam manjka še toliko več pridelkov.

V sredo dopoldne transportno podjetje pove, da ne bodo dostavili, ker se jim je pokvaril kombi in da nimajo nadomestnega. In da ni panike, ker bodo dostavili v četrtek. Mi pa – to ni v redu, panika je, to res potrebujemo danes. Lahko pridete iskat, povedo, k nam, na avstrijsko Koroško. In smo šli, kaj pa smo mogli drugega, z  malim kombijem –  tudi naš veliki je bil na servisu (ker se je temeljito pokvaril). In Koroška je kar lepa, ampak nismo imeli veselja z njo. Smo hiteli domov zlagat pridelki v zabojčke – tja pozno, pozno v noč, da so bili v četrtek pri vas.

Kljub neskončni zimi – saj ne, da bi še sneg povsod ležal, ampak pomladno toplo, tako toplo, da bi pognali sveži listki, pa ni – kljub taki zimi imamo še toliko različne zelenjave in sadja, da vam zagotovo pomaga dočakati pravo pomlad.
Veseli bomo vašega naročila, da vam zabojček polepša praznične dni!

vaši pomlad čakajoči zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.