Prispevki

 On

Druge melone, prvi jajčevci in n-ti ostali poletni pridelki

Poletje, ravno prav poletno, daje najboljše pridelke

Zabojčkove sveže novice

Kmečko usodo kroji vreme in vsaj že nekaj dni je tako, kot se  ga od poletje pričakuje (čeprav, resnici na ljubo, pritožuješ se prav vedno lahko, in včasih prav prija). No, vreme je, zato so tudi pridelki, vsaj tisti, ki jih ni pobrala toča, pomladna močava in hlad ali vročina v začetku junija. Ali kombinacija vsega tega.

Jajčevci so tu, zdaj imamo popoln poletni kvintent

Poleti jemo največ bučk, kumar, paprik, paradižnikov in čisto nazadnje dozorijo tudi jajčevci. Prve štiri imamo že n tednov,  zdaj pa so dozoreli tudi jajčevci.

Zdaj pa bodo melone, druge po vrsti

Z enimi sadeži je tako, da so prvi najboljši. A za večino ne velja to, prvi so pač prvi, zato so dobri, a neusmiljena organoleptična analiza pove, da so tisti sadeži, ki so bolj zreli, bolj okusni. In prvi običajno niso bolj zreli kot tisti, ki jih poberejo kasneje.
Tega sicer ponavadi prvi teden ne povemo, da bi vam ne upadla srca.

Ti slikici povesta, da imamo tudi grozdje (saj najbrž se vam je zdelo tako).

Paprike

Nabor barv se širi, poleg zelenih imamo zdaj tudi rumene paprike. Rdeče pa še zorijo (ker zares so to zelene, ki bodo postale rdeče).

Poletno kratke novičke so že kar za nami. To seveda ne pomeni, da je tudi seznam pridelkov kratek – o, ne, ta je prav poletno dolg!
Naročite si svoj zabojček, svoje pridelke in si naredite vaš teden lepši! Tako, na kratko povedano.

Z lepimi poletnimi pozdravi

vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.