Prispevki

 On

Eko mleko, pernati brokoli in vrtičkarske sadike (vse v zabojčkih)

Danes imamo toliko novic. Da ne boste, beroč grede, pozabili, da imamo še vedno veliko najboljše zelenjave in sadja (in zdaj tudi ostalih ekoloških dobrot za vsakdanjo rabo). In da je v tem tednu veliko pridelkov cenejših. Poglejte in izberite!

Mleko v zabojčkih
Vse skupaj je mnogo večji korak kot izgleda. V zabojčkih začnemo voziti mleko.
Pred tem, ob tem in sploh vedno, ko je kdo omenil mleko, smo imeli veliko premislekov, razmislekov in ostalih mislekov. Mleko namreč ne teče iz mlekomata, krave nam ga dajejo. Kravam ga vzamemo.
Pogovori o tem, kaj vse to pomeni za nas, krave in svet okoli nas, so bili dolgi.
Zdaj imamo prve litre ekološkega mleka iz Mlekarne Planika. Prve za Zabojčkarje, prve za Mlekarno!
Krave so v Bovcu, mlekarna v Kobaridu. Lepi konci za življenje, tudi če si ekološka krava (še posebej tiste ¾ časa, ko se paseš zunaj). V petek smo bili na obisku, vtisi v nastajanju tule.
Bili smo tam – reportaža še nastaja – tako da nam lahko verjamete!
Mleko bomo prevažali ohlajeno v hladilnih škatlah. Mleko je polno, pasterizirano, nehomogenizirano, v plastenkah. 8 dni trajanja.
Lepi kraji, dobri ljudje. Dobro za krave, dobro za zabojčkarje.

Vrtičkarji vseh dežel, združite se!
V teh dneh, verjetno že jutri, bomo prvič objavili našo gromozansko ponudbo eko sadik za vrtičkarje!
Prevzem 4. in 25. aprila, naročila bomo zbirali do 21. januarja. Vmes bodo rasle v Zelenem hitu, ki oskrbuje tudi veliko ekoloških kmetov.
Vaš vrt bo pisan: solate (5 vrst), endivije, radiči, brokoli, cvetača, zelje mnogih vrst, ohrovt tak in drugačen, zelena, kolerbice, sladki komarček, kumare, buče, bučke, melone, lubenice, feferoni, paprike vseh barv in oblik, paradižnik ene barve, a mnogih oblik in namenov, jajčevci.
Vsaj vse to boste lahko naročili, pridelali in pojedli!

In to še ni vse, konec marca se boste lahko udeležili predavanja in na vaša vrtičkasta vprašanja bomo našli najbolj strokovne odgovore! (Naš cilj je seveda vsem jasen: vrtičkarjem omogočiti najboljšo hrano, tako bo le še hrana iz Zabojčka dovolj dobra, ko je zmanjka z domačega vrta.)

Imate otroke, pa ne veste, kaj bi kuhali?
Preverite naš tedenski jedilnik.

Tajvanske novice o vaši prebavi
Preverite naš prispevek, kako ukrotiti prebavo (resnici na ljubo, predvsem morate jesti zelenjavo in sadje, žal nimamo nobenih skrivnih receptov. Ampak ko preberete, boste vedeli tudi, zakaj morate to jesti).

Frasov brokoli & prijatelji
Imamo Frasov brokoli, ta bo s perjem vred, bolj droben, a lep in hudo okusen. Načeloma ga bodo dovolj, če bi ga pa slučajno zmanjkalo, ga bomo dopolnili z italijanskih.

Imamo še precej domače zimske zelenjave, kar presenetljivo glede na hudo leto, ki je za nami. A iz tedna v teden je je manj in dopolnjujemo jo avstrijsko in ko te ni več, z italijansko.

 Sadje je zdaj cenejše, sezona je v polnem razmahu.

Boljša hrana, boljše življenje. Zato bomo še prav posebej veseli vašega naročila!

Z lepimi pozdravi,
vaši zimsko sončni zeleni zabojčkarji

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.