Gratiniran koromač (pa krompir tudi)

Koromač je najboljši surov v solati, ker pa o tem ne bi pisali recepta, je tule tudi en termičen:

3/4 kg krompirja, pol kg koromača, 90 g mocarele, 1/2 l mleka, 20 g masla, 1 jajce, malo moke, sol in poper po okusu

Pečico segrejemo na 180 °C. Olupimo in na tanko narežemo krompir.

Lističe krompirja na cedilu oplaknemo z mrzlo vodo. Koromač očistimo, narežemo  in zmešamo s krompirjem, moko in začimbami. Mešanico damo v namaščen pekač, prelijemo z 1/4 l mleka in pečemo 50 minut, nato jo prelijemo z mešanico iz preostalega mleka, na koščke raztrganega sira in jajca. Zvišamo teperaturo na 200°C in pečemo še 15-20 minut, da se jed zlato rjavo zapeče.