Prispevki

 On

Imamo Zimo, a imamo tudi domače pridelke!

Tudi v hudo beli zimi prija zelenjava (če je le oprana)

Zabojčkove sveže novice

Zima zdaj kaže vse svoje zobe! Gotovo bolje, da to počne v februarju kot pa aprila. Vse, kar je na varnem v kleteh, bo varno prišlo tudi v zabojčke, imamo pa kar nekaj čisto sveže, krasno krhkoliste zelenjave, ki jo do srede tedna  na Obali čakajo hude noči in le malo bolj topli manj hladni dnevi. Takole imamo:

Za Eskime ni zime, za zelenjavo pa je, huda

Za mlado blitvo, rukolo, za špinačo (taka  s slike je medtem še malo zrasla, ni več tako mlada) in redkvice nas skrbi, zelju pa mraz ne bo nič hudega storil.  Če bo po sreči, tokrat jo bomo res rabili, bo vse to v zabojčkih z domačih njiv.
Napet teden bo!

Primerno dobre domače rdeče pese ni več, tako bedno rdečepesno leto je bilo.

Imeli smo tri možnosti: da je nimamo več, da imamo  nizozemsko ali italijansko. Izbrali smo slednjo in ni nam žal!
Dobili smo čisto svežo s polja, z vsem listjem in manjšimi gomolji. Taka bo tudi ta teden, le da bodo gomolji za spoznanje večji.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Zima je tokrat na debelo bela, za pomladansko in poletno in jesensko letino je to super, tudi manj možnosti za pozebo je, ker bo aprila še vse spalo.

V tem tednu nam kmetje napovedujejo veliko domačih svežih pridelkov.  Držimo pesti, da nam jih ne pobereta dedek mraz in botra zima!

Tudi v teh zimskih dneh bomo sila veseli vašega naročila!

vaši zdaj pa res beli beli zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.