Prispevki

 On

Izboljšajmo zdravje in rešimo civilizacijo, vse z zabojčkom!

Z malimi koraki do rešitve civilizacije – začnemo ta teden!

Zabojčkove sveže novice

Končno je pobelilo tudi večji del Slovenije, tako za vzorec in ravno prav. Tako bomo lahko razvozili zabojčke, lahko bomo dobili pridelke, vse to v lepem zimskem vzdušju – ta zmernost nam je všeč!

Fižol tretjino cenejši

Če želimo obdržati civilizacijo in izboljšati zdravje naseljencev planeta, moramo pojesti manj mesa (v Evropi tri četrtine manj), več sadja, zelenjave, oreščkov in stročnic, poroča ugledna britanska revije Lancet.

In takorekoč da rešimo civilizacijo, smo skupaj s kmeti pocenili vse slovenske stročnice za dobrih 30%! Da si jih boste laže privoščili, da vam bo ostalo več za sadje in zelenjavo iz zabojčkov (še en ukrep za rešitev civilizacije), da bomo tako skupaj rešili civilizacijo!

Nič za v novice, a toliko več za v zabojčke

Zimska drama se je razvila, sneg je na jugu skopnel, pri nas zapadel. Nič takega, o čemer bi lahko pisali v novičkah. Imamo obilo zimskih pridelkov, vse tako, ko mora biti konec januarja. Nekaj slik, da vas spomnim, kaj vse je zima v zabojčkih, mnogo več v naši ponudbi.

Rumena cvetača

Zares ne vemo, ali je bela cvetača bolj občutljiva kot rumena ali vijolična, ampak res je tako, da bomo v tem tednu zaradi zimskih razmer dobili le rumeno cvetačo (in mogoče še kakšno vijolično vmes). Čisto navadna cvetača, le da je rumena (ali vijolična).

Polrdeče pomaranče so zares odlične!

Pretekli smo prejeli odlične, sočne in okusne polrdeče pomaranče. Tudi ta teden bodo!

Domačih jabolk je še veliko

Letina jabolk je bila dobra, še vedno jih imamo res veliko! Trenutno sorte jonagold (te v demeter kakovosti), opal in topaz.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Lep teden vam želimo!
In da boste rešili civilizacijo tudi ta teden – ali pa vsaj naredili velik korak v tej smeri. Mi predlagamo, da naročite zabojček, to je najprijetnejši in verjetno najlažji način!

vaši, spet s soncem obsijani zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.