Prispevki

 On

Izpod snega izkopano, sveže k vam pripeljano!

Vse je zares, nič simboičnih slik. Veliko svežega zelenja v beli zimi.

Zabojčkove sveže novice

Bukolično slikanje kmečkega življenja je za romantične duše. Čisto zares je precej drugače – ko Oddelek za lepe umetnosti lepo na toplem piše te vrstice (ali pač kaj drugega), kmet tam zunaj v divjini nabira pridelke – če ti zrastejo, jih ne pojedo srne, medvedje ali sosedje.

Brhanovi tako iz pora in snega na njivi načarajo ta lep por na desni. Bolj prigarajo kot načarajo. To cenimo, tega smo veseli! Ta teden v zabojčkih in naročila po mili volji.

Slike niso simbolične, vse je res!

Pretekli teden smo imeli tole zelenjavo s primorskih njiv, tudi ta teden bo taka. Mlada blitva, mlada špinača, kolerabice, redvice. Bolj sveža kot pravkar zapadli sneg (ta bo v četrtek že star, zelenjava pa ravno nabrana).  

Spet kisla repa!

Druga pošiljka kisle repe se je končno skisala, zato jo spet imamo (pa tudi še kislo zelje, pripravljeni na zimo).

Rukola brez luknjic, zima brez bolhača

Najbolj zagrizen oboževalec rukole je zagotovo bolhač, med poznavalci poimenovan tudi Phyllotreta undulata. Za seboj pušča rešetasto rukolo, ki ni vsem po godu.

No, zima je dobra za smučanje in za vzgojo rukole, ker zdaj bolhač spi. Tako zdaj lahko naročite nedotaknjeno primorsko rukolo (še preden se bolhač zbudi).

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Počitnikujete? Potrebujete svežo hrano v ponedeljek?

Če vas med tednom ne bo doma, se pa vrnete konec tedna, vas lahko vaš zabojček počaka v Šiški al na Obrijah, na hladnem, vi ga pa prevzamete ob uri in dnevu, ko vam ustreza.

Lahko pa vam ga pripravimo in dostavimo v ponedeljek po počitnicah, za svež začetek. 

Veseli bomo vašega naročila, saj nas poznate!

vaši, letos res beli, pa tudi res zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.