Prispevki

 On

Izvrstni pridelki s Krpanove vasi, pa tudi iz mnogih drugih manj slavnih vasi

S Krpanovega vrha (in iz vse Slovenije) v zabojčke dani izvrstni pridelki jeseni!

Zabojčkove sveže novice

Zabojčkarji smo veseli raznovrstnih pridelkov – zdaj nam jih je jesen nasula čisto do roba (no, kmetje so jih pridelali, ampak to z jesenjo se bolje sliši)!

Seveda je novica tedna to, da imamo robo s Krpanove vasi, zanimiva pa je tudi ta, kaj vse imamo. Imamo namreč:

Dostava po vsej Sloveniiji, tudi v zadnjo vas

No, to sicer ni to, kar imamo v zabojčkih, za mnoge izmed vas pa vsaj tako pomembno: spet omogočamo dostavo po vsej Sloveniji, ob torkih in četrtkih.
Odslej dan pred dostavo prejmete SMS in email, kjer lahko določite, da vam pustijo zabojček pred vrati, če vas ni doma, ali pa spremenite kraj dostave.

Naslednja novica je tudi v zvezi s prevozi in prevozniki:

Bloški daikon od tam, kjer bil Krpan doma

Saj ne da bi se hvalili, ampak tako pač je – zabojčki so prav posebni, ker rastejo v Krpanovi zemlji (ki se jih zdaj reče Zakrajškovi z Lepega vrha pri Novi vasi)!

Naša nedeljska raziskava  (študija) je pokazala, da je bil Martin Krpan doma z (Lepega) Vrha pri Sveti trojici (saj se spomnite: Krpan mi pravijo; doma sem pa z Vrha od Svete Trojice), prav iz vasi, odkoder imamo zdaj daikon pa včasih korenje in pač vse, kar tam zraste, preden pade sneg. Kar je hitro.

Mogoče zaradi Krpana, mogoče zaradi zemlje, mogoče zaradi kmetov, ne vemo, vemo pa, da so pridelki s tega konca res najboljši!

Kostanj

Če greste v pravi gozd, ki ga manjše količine lahko sami naberete, to se nam zdi prava rekreacija. Če pa nimate pravega gozda ali ne časa ali pa imate bolečine v križu, potem pa za okus jeseni lahko naročite kostanj, ki raste v temnih gozdovih okoli Gozd Reke.

Obilo novih jesenskih pridelkov, tudi kislo zelje

Rdeče zelje, nadzemna koleraba, črna redkev, ohrovt in še posebej – prvo kislo zelje!

Prvo kislo zelje je običajno manj kislo, da ne boste presenečeni. Je pa to eden redkih tednov, ko lahko jeste kislo zelje vkup z domačimi paradižniki!

Spet veliki paradižniki

V soncu zadnjih dni je dozorelo spet nekaj jesenskih paradižnikov. Za kuho, paprikaše, paradižnikove juhe in vse tako so prav dobri, da bi vam jih pa priporočali za solate, ne, to ne – za solate  priporočamo paprike, solate in radiče, daikone in kupe drugih manj soncoljubih pridelkov.

Jesen je tu, kalčki so, tudi kalčki lana

Kot vsako jesen že nešteto let damo v ponudbo Temnikove kalčke. Poleg teh, ki smo jih imeli doslej, so Temnikove pripravile tudi kalčke lana.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Če radi jeste raznovrstno in okusno in z močjo Krpana, potem ni druge izbire, kot je Zeleni zabojček! Naročite zabojček in najbrž, tega ne obljubimo, boste v primernem času močni kot Krpan, gotovo boste pa zadovoljni bolj kot je bil on z dunajsko strežbo.

Vaši, izza jesensko pisanih zabojčkov kukajoči zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.