Prispevki

 On

Jedilnik 10.3. – 16.3.2015

Prvo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Čebulna juha

V zabojčku: 1 kg čebule, 60 g masla, pšenični kruh
Ni v zabojčku: 3 žlice moke, liter jušne osnove, žlica sladkorja, sol in poper

Narezano čebulo počasi dušimo (počaaasi, približno 20 minut) in zarumenimo na maslu. Vmešamo žličko sladkorja in moko, dodamo poper, še malo popražimo in zalijemo z jušno osnovo. Tradicionalno različico so kuhali eno uro, mi pa si pomagamo s paličnim mešalnikom, da se čebula razpusti. Solimo, morda še malo sladkamo in  pripravimo popečene kruhke za na vrh:

Gratinirane opečene rezine

V zabojčku: 4 rezine kruha,  maslo
Ni v zabojčku: 60 g sira

Rezine opečemo v opekaču, namažemo z  maslom, še na tople položimo sir, da se stopi, položimo na vrh juhe.

Topla endivijina solata

V zabojčku: 0,7 kg endivija , 0,5 kg krompir
Ni v zabojčku: ocvirki, sol, kumina, kis

Endivijo narežemo na tanke rezance. Kuhan krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in dodamo k solati.

Ocvirke prepražimo in zalijemo s kisom. Dodamo kumino, sol, zavremo in prelijemo čez solato. Hitro premešamo, toplo postrežemo.

Korenček z jabolki

V zabojčku: 0,25 kg jabolk, 0,25 kg korenja, sok pol limone
Ni v zabojčku: 50 g sladkorja

Korenček očistimo in nastrgamo. Jabolka prav tako nastrgamo. Dodamo sok pol limone, če so jabolka kisla, sladkamo.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Korenčkova juha s sokom pomaranč

V zabojčku: 0,5 kg korenja,sok 0,5kg pomaranč, manjša nasekljana čebula, kisla smetana
Ni v zabojčku: 30 g masla, dve žlici ovsenih kosmičev*, pol žlice timijana, sol, poper, muškatni orešček, liter zelenjavne jušne osnove

Naribano korenje 10 minut pražimo na maslu. Dodamo sok pomaranč, jušno osnovo ali vročo vodo, čebulo, začimbe in kuhamo, da se korenje zmehča. Juho pretlačimo ali zmešamo s paličnjakom. Za zgostitev in dodatno teksturo ji dodamo ovsene kosmiče. Postrežemo okrašeno z žličko kisle smetane ali gostega jogurta in kakšnim zelenim listom peteršilja, mete, melise, kar pač je na razpolago.

Fižolova solata z redkvijo

V zabojčku: 200 g fižola, 1 črna redkev, 1 čebula
Ni v zabojčku: kis*, bučno olje*, šetraj, sol

Fižol namočimo čez noč, skuhamo in kuhanega odcedimo. Redkev grobo naribamo, čebulo narežemo. Vse premešamo, prelijemo s kisom in oljem, premešamo in pustimo vsaj 10 minut, da se dobro prepoji.

Banane s sezamom

V zabojčku: banane
Ni v zabojčku: sezam, maslo

V ponvi stopimo maslo, dodamo sezam in popražimo, nato zmanjšamo temperaturo, dodamo banane in jih z obeh strani popražimo do zlatorjave barve. Postrežemo takoj.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Oznake:

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.