Prispevki

 On

Jedilnik 17.3. – 23.3.2015

Prvo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Testenine s čemaževo omako
V zabojčku: 0,5 kg čemaž, 0,4 kg pirini svedri
Ni v zabojčku: muškatni orešček, poper, sol, žlica moke, žlica masla, 2 dl mleka

Čemaž blanširamo (v slani vreli vodi), da upade. Odcedimo. Na olju in maslu prepražimo muškatni orešček, poper, dodamo čemaž, nekaj vode in mleko in vse premešamo s paličnim mešalnikom. Ko omaka zavre, jo še zgostimo z žlico moke, ki jo prej zmešamo z nekaj hladne vode in solimo po okusu. Posebej skuhamo testenine in jih postrežemo s čemaževo omako.

Albuminska skuta s sadjem
V zabojčku: 0,5 kg albuminska skuta, 0,4 kg jabolka, 0,4 kg hruške, 0,6 kg pomaranče za sok
Ni v zabojčku: cimet

Na drobno narežemo sadje, premešamo z skuto, potresemo z cimetom ter prelijemo s sokom pomaranč.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Kiš (sloveči francoski quiche) s porom, korenjem in brokolijem
Hrustljava srajčka:
V zabojčku: 0,25 kg pirina polnozrnata moka, 2 rumenjaka
Ni v zabojčku: pol žličke soli, 80 g pretlačene skute, 50 g masla

Nadev:
V zabojčku: 0,25 kg brokolija, 0,4 kg pora, narezan na kolobarje, 0,3 kg korenčka, narezana na kolobarje, 3 jajca
Ni v zabojčku: 4 žlice mleka, 2 žlici jogurta ali kisle smetane, 90 g naribanega sira, osmina žličke muškatnega oreščka, poper, sol.

Zamesimo testo za srajčko, ga pokrijemo in pustimo počivati. Pečico segrejemo na 200 C. Zelenjavo blanširamo in jo preložimo v cedilo, da odteče voda. Zmešamo ostale sestavine nadeva. Testo razvaljamo, obrežemo in ga pritisnemo ob robove namaščenega pekača. Naložimo zelenjavo, polijemo s prelivom, pečemo 25-30 minut, da malo porjavi in spekli smo odličen kiš!

Zelena solata z redkvicami
V zabojčku: 0,6 kg solate, šopek redkvic, česen, 2 limoni
Ni v zabojčku: oljčno olje, sol

Solato in redkvice operemo in narežemo, iz limon stisnemo sok. Z limonim sokom, oljem, soljo ter česnom naredimo preliv in ga dobro vmešamo v solato.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Stanje v torek:

po novem urniku dostavljamo zabojčke.

Dostave bodo potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.

Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prosim, prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni.

____

V primeru popolne zapore meje z Italijo uvoz iz Italije ne bo možen. Takrat bomo jedli le domače pridelke. Če boste že naročili pridelke iz Italije in uvoz ne bo možen, vas bomo pozvali, da ponovno pregledate svoje naročilo in ga po potrebi dopolnite s tistimi, ki jih bomo lahko dostavili.

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.