Jedilnik 24.3. – 30.3.2015

Prvo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Ješprenj s kislim zeljem
V zabojčku: 0,9 kg kislega zelja, 20 dag ješprenj, dimljen tofu, 2 stroka česna
Ni v zabojčku: poper, mleta sladka paprika, sol, 2 lovorjeva lista

Ječmen zavremo. Kislo zelje odcedimo, če se zdi prekislo, tudi oplaknemo pod tekočo vodo na cedilu in damo kuhat skupaj z ječmenom, tofujem in začimbami. Kuhano je že po 25 minutah, če želimo, pa kuhamo tudi uro in pol, da je ješprenj že sluzast.

Zelena solata z redvicami
V zabojčku: solata, šopek redkvic, česen
Ni v zabojčku: kis, poper, sol, oljčno olje

Solato očistimo, narežemo na manjše listke, dodamo narezane redvice, popravimo, solimo, dodamo olje.

Zelenje od redkvic takoj po prejemu zabojčka odrežemo in čimprej porabimo.

Jabolčni zavitek
V zabojčku: jabolka, sladka albuminska skuta
Ni v zabojčku: vlečeno testo, cimet

Jabolka naribamo skupaj z lupino. Vlečeno testo razgrnemo, razporedimo naribana jabolka, dodamo skuto, po želji potresemo s cimetom, zavijemo in damo v pečico, 190oC za pol ure.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Brokolijeva juha
V zabojčku: 400 g brokolija, 0,3 kg krompirja, kisla smetana
Ni v zabojčku: sol, poper

Krompir olupimo in razrežemo na manjše kose in kuhamo približno 15 minut, da se skoraj zmehča. Brokoli operemo in razrežemo ter ga dodamo h krompirju. Kuhamo približno 10 minut. Nato odlijemo nekaj vode, da juha ne bo preredka. Ostalo zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo smetano, sol in poper ter premešamo.

Pečen koromač s sirom
V zabojčku: 2 koromača, 1/2 limone
Ni v zabojčku: 6 žlic olivnega olja, sol, beli poper v zrnu, muškatni orešček

Pečico segrejemo na 190oC. Koromača podolgem razpolovimo in narežemo na tanke rezine, tako da plasti ostanejo skupaj, posolimo, popramo in dodamo malo nastrganega muškatnega oreščka. Zložimo ga v ognjevarno posodo, pokapljamo z limoninim sokom in olivnim oljem ter v posodo dodamo nekaj žlic vode. Koromač pokrijemo z alu folijo, pekač pa za 30 minut potisnemo v segreto pečico. Nato koromač odkrijemo in pečemo še kakih 20 minut, da se rahlo obarva.
Medtem pripravimo krompir:

Gratiniran krompir s pečenim koromačem
V zabojčku: 0,8 kg krompirja, 1 čebula, 2 stroka česna, 0,3 l mleka
Ni v zabojčku: 100 g sira, ščepec soli, ščepec popra, ščepec muškatnega oreščka, olje (za pekač)

Čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke. Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine. Popražimo čebulo, da ostekleni. Zalijemo z mlekom in kuhamo še 3 minute.
Dodamo krompir, začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Česen stisnemo v lonec, kuhamo 10 minut. Mešanico damo v pekač za narastke, obložimo z naribanim sirom in porinemo v vročo pečico, v kateri pečemo koromač, za 30 minut.

Bananino tofujeva sladica
V zabojčku: tofu, banane
Ni v zabojčku: cimet, med

S paličnim mešalnikom umešamo vse sestavine, medu po okusu.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.