Prispevki

 On

Jedilnik 3.3. – 10.3. 2015

Prvo kosilo

Sestavine naročite z enim klikom.

Ješprenj
V zabojčku:300 g ješprenja, 1 pastinak, 2 korenje, 1 rumeno korenje, 1 koromač, 200 g zelena,100 g fižol, česen, 1 krompir
Ni v zabojčku: lovorov list,  sol, poper, olivno olje (imamo pa v ponudbi)
Naprej za nekaj ur namočimo fižol.
Koromač prepolovimo, narežemo na tanke rezine in nato na manjše koščke.
Na kocke narežemo ostalo zelenjavo.
V posodi na ¾ skuhamo ješprenj, ki ga rahlo solimo. Če skuhamo v loncu na povišan pritisk, je to 10 min, v običajnem 25 minut.
Vmes v ponev nalijemo vodo, da pokrije dno.  Dodamo narezano zelenjavo, dušimo, dokler voda ne izhlapi, dodamo olje.
Še malo pražimo. Vse skupaj stresemo h kuhanemu ješprenju, kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča.

Radičeva solata
V zabojčku: radič, česen, 1 krompir,
Dodatno (ni v zabojčku): olje, kis, sol
Očistimo in narežemo radič. Ločeno zmešamo olje, kis, na drobno narezan česen in sol ter prelijemo po radiču.
Če želimo zmanjšati grenkobo radiča, pogrejemo preliv ter ga vročega prelijemo po radiču.

Palačinke s hruškovo čežano
V zabojčku: 200g ostra pšenična moka, 100g pirine moke, 2 jajci, mleko.
Naredi maso, ki naj vsaj 15 min počiva in jo peci na pomaščeni ponvi. Da palačinke ne bodo premastne, ponev pred vsako palačinko naoljimo kar s papirnato brisačko, s katero smo obrisali olje s ponve pred peko prve palačinke.

Hruškova čežana
V zabojčku: 4 hruške
Ni v zabojčku: cimet, klinčki
Hruške narežemo na drobne kocke, tako jih ni potrebno lupiti – če pustimo velike koščke, so lupine moteče. Dušimo jih skupaj z cimetovo palčko in klinčki. Ko je kuhamo, odstranimo cimet in klinčke, z mešalnikom gladko zmiksamo. Postrežemo hladno ali toplo.

Sestavine naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine naročite z enim klikom.

Korenčkova juha z jogurtom
V zabojčku: pol žličke currya, 6 korenje,1  čebulo, 2 jabolka, 4 jogurt.
Na vroče olje dodamo curry in pražimo približno 2 minuti. Nato dodamo opran in narezan korenček, sesekljano čebulo in narezano jabolko. Vse skupaj dušimo 15 minut. Med dušenjem posodo večkrat premešamo in prilivamo jušno osnovo.  Nato mešanico zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho posolimo in popopramo. Preden juho postrežemo, ji dodamo še jogurt.

Špinačno skutni narastek
V zabojčku: 1/2 kg špinače, 500 g sladke albuminske skute, 2 celi jajci, 4 beljake, strok česna, peteršilj
Ni v zabojčku: sol, kajenski poper
V vreli in osoljeni vodi skuhajte špinačo, da upade. Sesekljajte jo in zmešajte s skuto, jajcem, stisnjenim strokom česna, peteršiljem, soljo in poprom. Nato dodajte sneg dveh beljakov.

Maso razporedite v pekač. Če imate več manjših pekač, je to še bolje, lepše se bo zapeklo. Pecite na 220C  okoli 20 minut.

Sestavine naročite z enim klikom.

Stanje v torek:

po novem urniku dostavljamo zabojčke.

Dostave bodo potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.

Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prosim, prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni.

____

V primeru popolne zapore meje z Italijo uvoz iz Italije ne bo možen. Takrat bomo jedli le domače pridelke. Če boste že naročili pridelke iz Italije in uvoz ne bo možen, vas bomo pozvali, da ponovno pregledate svoje naročilo in ga po potrebi dopolnite s tistimi, ki jih bomo lahko dostavili.

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.