Prispevki

 On

Jedilnik 7.4. – 13.4.2015

Prvo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Pečen fižol po mehiško s tofujem (suho klobaso)
V zabojčku: 400 g fižola, dimljen tofu (ali suha klobasa, ki je ni v zabojčku), čebula, česen
Ni v zabojčku: suh pekoč feferon, dve žlici paradižnikove mezge, poper, sol
Skuhamo fižol, vode o kuhanja ne zavržemo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tofu (suho klobaso) narežemo na majhne kocke. Čebulo grobo nasekljamo in na hitro popražimo. Dodamo strt česen in sesekljan feferon in pražimo, da česen zadiši, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, solimo in popramo.  Nato dodamo fižol s fižolovko in tofu (narezano klobaso) in kuhamo še minuto. Vse skupaj preložimo v ognjevaren model pečemo 30 minut.

Zelena solata
V zabojčku: 0,4 kg solate, česen
Ni v zabojčku: sol, poper, olje
Solato očistimo in narežemo na manjše koščke. V posodico stremo česen, dodamo olje, kis, sol, poper, prelijemo preko solate, dobro premešamo.

Jabolčna torta iz ovsenih kosmičev
V zabojčku: 25 dag ovsenih kosmičev, 60 dag jabolk, 10 dag masla, 3 jajca, sok pol limone  
Ni v zabojčku: žlica moke, žlička cimeta, sok pol limone, 10 dag sladkorja
Maščobo raztopimo v ponvi, dodamo polovico sladkorja in ovsene kosmiče ter rumeno prepražimo in ohladimo. Rumenjake razmešamo z ostalim sladkorjem, dodamo moko, cimet, ohlajene ovsene kosmiče, limonin sok in sneg iz beljakov. Narahlo premešamo.
Dobro polovico testa stresemo v pomaščen pokrit model za torto, v preostalo pa zamešamo olupljena in naribana jabolka ter stresemo po vrhu torte.
Pečemo 45 minut pri 190oC.

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.


Drugo kosilo

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Regratova juha
V zabojčku: 0,5 kg regrata, 4 velike  krompirje, česen, mleko
Ni v zabojčku: olje, sol, poper
Regrat očistimo in narežemo na manjše kose. Narezan regrat za nekaj minut prevremo v vodi, ki smo ji dodali kozarec mleka, nato ga odcedimo. Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanemu krompirju dodamo regrat in skupaj vremo še nekaj minut. Krompir in regrat odcedimo (vode ne zavržemo) in ju zmečkamo, da dobimo kašasto zmes. Zalijemo z vodo od kuhanja (ali mlekom, da dobimo bolj kremni okus) do željene gostote juhe.
Na olju prepražimo malo česna, dodamo juhi in dobro premešamo.

Narastek iz ajdove kaše z zelenjave
V zabojčku:
0,3 kg ajdove kaše, 1 čebula, 2 stroka česna, 0,3 kg pora, 0,1 kg čemaža, 0,2 kg korenja, 200 g tofuja,
Ni v zabojčku: 2 žlica pšenične moke,  2 žlica sojine omake, 1  žlička zeliščne soli, 1 žlička koprca, 3 žlice oljčnega olja

Ajdovo kašo kuhamo 10 minut (1 kaše: 3 vode malce slane vode). Odstavimo in pustimo nabrekati še nekaj minut. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Na koncu na kratko prepražimo še šesekljan česen in na grobo naribano korenje.
Ločeno na maščobi na kratko prepražimo na kolobarje narezan por, nato jo vmešamo v ajdovo kašo.
V mešalniku v homogeno maso zmeljemo tofu, ki smo mu dodali moko, 1 dl vode, sojino omako, oljčno olje, zeliščno sol in  zelišča.
V ajdovo kaši vmešamo zelenjavo in kremo iz tofuja. Maso dobro premešamo in jo preložimo v pomaščen pekač z visokimi robovi.
Zapečemo 20 min pri temperaturi 200°C.

Motovilčeva solata
V zabojčku: 0,3 kg motovilec
Ni v zabojčku: sol, poper, olje

Sestavine vse ali posamič naročite z enim klikom.

Oznake: