Prispevki

 On

Jedilnik od 22. do 26. 10.

Pozdravljeni!

Prejšnji teden smo vam predstavili naše Igralne Zmenke in vam obljubili, da se boste z nami igrali brezplačno, če nam poveste pravo skrivno kodo. Zabojčkarji so nas opozorili, da je pametno take stvari povedati prej, kot v nedeljo zvečer, tako da ponavljamo vajo in dodajamo popravek.

Torej, SAMO ZA BRALCE TEGALE BLOGA: ko pridete na Igralni Zmenek, nam čisto potiho zašepetajte skrivno kodo z.e.l.e.n.i.z.a.b.o.j.č.e.k. in se boste lahko igrali brezplačno!

In popravek: glede na to, da si bomo tudi v varstvu Chaska privoščili krompirjeve počitnice (30. oktobra 2012 Zmenek odpade!), podaljšujemo našo akcijo do sredine novembra. Skrivna koda tako velja 6. in 13. novembra 2012.

Vsem malim in velikim zabojčkarjem želimo lepe počitnice. Beremo se spet čez 14 dni.

varuška Sabina

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: koruzno – marelična kašica
M: smoothie z banano, jabolkom in riževim mlekom
K: pečena buča s čičerikinim pirejem, pečen tofu
M: jabolčna čežana

torek
Z: ovseni kosmiči z jabolkom
M: jabolčno – pesin sok, polnozrnata pirina žemljica
K: kremna krompirjevo – koprivna juha, polnjene paprike
M: skuta z lanenim oljem

sreda
Z: mlečni riž
M: kozji jogurt
K: enolončnica iz fižola mung, korenja, bučk, paprike in paradižnika
M: kivi, pirine palčke

četrtek
Z: riževa kašica s slivami
M: kivi
K: polnozrnate ajdove testenine (koščki piščanca, dušen radič, endivija in repino zelenje, skuta)
M: pečeno jabolko

petek
Z: pečena prosena kaša z rozinami
M: smoothie z ovsenim mlekom, ovsenimi kosmiči, banano in kakavom v prahu (in ne, ne govorimo o instant napitku)
K: stročji fižol v omaki s krompirjem, polnozrnata pirina palačinka z domačo marmelado
M: skuta z banano

CHASKIN RECEPT TEDNA

bučkina juha z ajdovo kašo

(od 6 mesecev dalje)

Potrebujemo:

1 srednje veliko bučo (tokrat predlagamo kar tisto, najbolj navadno, ki ji rečejo ‘svinjska’ in iz katere delamo strahce za noč čarovnic

  • 2 srednje velika krompirja
  • 1 lonček bio ajdove kaše
  • sol, poper, začimbe po okusu

Priprava:
– buče za spremembo ne olupimo, ampak ji odrežemo kapico in z žlico ali čim podobnim postrgamo ven meso;
– na kratko podušimo na malo masla, zalijemo z vodo, dodamo olupljen in nakockan krompir in kuhamo kakih 15 minut;
– spasiramo (in po želji dodamo še kakšno rastlinsko ali navadno mleko);
– medtem v drugi posodi do mehkega skuhamo lonček ajdove kaše;
– kašo vmešamo v juho, posolimo, dodamo malo muškatnega oreščka in začimb po okusu;
– pa dober tek!

Namig: Po kosilu se z otroki lotimo izdelovanja simpatičnega strahca iz buče. Lahko pa to naredimo tudi pred kosilom. Zagotavljamo, da bo tako juha teknila tudi tistim otrokom, ki drugače ne marajo zelenjave 😉

 

Oznake: