Prispevki

 On

Jesensko lahkotni in poletno pozni pridelki. Bonus: politično propagandna sporočila

Jesenske novice, o pridelkih in o politično propagandnih sporočilih

Zabojčkove sveže novice

Fino jesensko vreme je, zato imamo veliko dobre hrane – tako preprosto je to.

Sveže domače sadje

Zdaj tudi prve domače kakije in kivije, oboje s Primorske.

Mlada blitva in ostala lahna hrana

Jesen in pomlad sta si podobni v tem, da je to najboljši čas za nežno listno zelenjavo. V tem tednu imamo čisto mlado blitvo (in še več,. a to si morate pogledati sami).

Buča špagetarica in druge buče (z navodili za uporabo)

Tudi v tem tednu bomo imeli v ponudbi bučo špagetarico. Če jo že imate doma in nimate ideje, kako nad njo, v Delu so pred mnogimi leti objavili fin članek o bučah, tudi o špagetarici.

Pobirajo zadnje poletne pridelke

Teden bo še sončen, poletni pridelki bodo še na voljo (in celo v zabojčkih, kar je vedno znak, da jih je dovolj, da so primerne kakovosti  in po sezoni primerni ceni).

Vračajte prazne škatle

Polne vam pripeljemo, spodobi se in pravično je pa, da nam vrnete prazne, tako jih lahko večkrat uporabimo. Četudi so mogoče umazane. Četudi so že nekoliko strgane – lahko se še najde način ponovne uporabe.
Četudi se vam jih je nabralo toliko, da vam je že nekoliko nerodno.

V vsakem primeru in vedno, vračajte nam prazne škatle!

In še bonus: politično propagandna sporočila

Ko se voziš po mestu s kolesom, vidiš marsikaj

Da imajo ljudje prevelike avtomobile, da slabo vidijo znake in da lahko na več načinov podpiraš družbo in celo okolje. Vse to nas čudi!

Katjo za kmetico leta in o kvotah

Pretekli teden smo vas pozvali, da glasujte za našo Katjo Temnik, da bi postala inovativni kmet leta (danes je zadnji dan, še danes lahko ponovno glasujete). Zares je tak naziv, čeprav je seveda ona kmetica. Med devetimi pretendenti na ta prestol je osem moških. To je spodbudilo našo bralko Tamaro, da nam je pisala:

Pozdravljeni,
lepo je, da pozivate h glasovanju za kmetico Katjo in jaz sem pravkar oddala svoj glas, vendar me je zbodlo, da je ta gospa edina zenska med ostalimi sedmimi kandidati. Organizatorje sem opozorila na to nedopustnost, prav pa bi bilo, da bi se vsaj s kaksnim stavkom za uravnotezenost zavzeli tudi pri vas. Saj pravim, ce ste ze izpostavili promocijo, jo izpostavite se na nacin, da se zgradi/utrdi zavedanje o pomenu spolne enakopravnosti med potrosniki.
Lepo vas pozdravljam,  Tamara

O tem pred tem nismo premišljevali, priznamo. Po tem pismu se nam zdi najbolj fino, če bi drugo leto imeli glasovanje za inovativnega kmeta leta in inovativno kmetico leta.

Če bi morali izbrati pet naših glavnih vrednot, bi bila preprostost zagotovo eno izmed njih. Preprostost na več načinov, eden izmed njih je tudi ta, da vi naročite dobre ekološke pridelke, mi vam jih pripeljemo domov ali na delo – to je tako zelo preprosto!

Vse, kar morate storiti: naročite svoj zabojček!

vaši jesenski zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.