Juhica z blitvo in gorčico

Tako veseli smo, da smo našli še en fin način, kako blitvo pospraviti, da ga kar delimo z vami:

  • 250 g blitve
  • 250 g krompirja
  • čebula (pa tudi brez nje gre)
  • olivno olje
  • sol, poper, timijan
  • gorčica

Na olju zlato zapečemo čebulo, ji dodamo na koščke narezan krompir, tudi tega zapečemo, bolj ga zapečemo, bolj rjav je, dodamo timijan, pa to še malo popražimo in zvrnemo vse skupaj v vodo, kamor kar kmalu dodamo še drobno drobno nasekljano blitvo. Kuhamo nič več kot še pet minut. Pretlačimo, premiksamo, torej naredimo vse, da blitva ni več listnata (ker taka je lahko moteča). In dobimo zelo blitvasto juho. In če vam taka ni tako všeč, naredi žlička ali dve gorčice manjši čudež! Odobrava tudi še kar ješč otrok.