Prispevki

 On

Juhice, tokrat je glavna junakinja stebelna zelena

Toscaninijeva juha z zeleno in rižem

To juho so dirigentu Toscaniniju na njegovo izrecno željo kuhali pred nastopi. Maestro se pred nastopi ni želel preobremeniti s hrano, za tiste, ki niste v stresnih okoliščinah, pa bo tale juhica najbrž preskromna večerja. Količine zadoščajo za eno osebo, ki potrebuje nekaj toplega. Dragi jedci, ne pričakujte, da boste po takšni večerji izkazali izrazit dar za dirigiranje 🙂

  • žlička masla
  • dve žlici drobno nasekljane zelene
  • 2 žlici riža
  • 2 skodelici jušne osnove
  • žlička nasekljanega peteršilja

Na maslu podušite zeleno, dodajte riž in jušno osnovo in na rahlem ognju kuhajte, da bo riž mehak (od 12 do 20 minut). Posujte s peteršiljem in postrezite s popečenimi kruhki.

Italijanska zelenina juha (minestra del sedano)

Tisti, ki ne nameravate dirigirati ali pa bi si privoščili kaj močnejšega, poskusite tole izpeljanko. Osnova sta spet zelena in riž, juha pa bo močno drugačna kot prva.

  • 2 žlici olivnega olja
  • 10 dkg drobno narezane slanine
  • 2 žlici pasiranega paradižnika
  • 2 šopka zelene
  • narezane na koščke
  • liter jušne osnove
  • sol in poper
  • pol skodelice dolgozrnatega riža
  • nariban parmezan

Popražite čebulo in slanino na olju, dodajte paradižnik in zeleno, malo pokuhajte in dodajte jušno osnovo. Prevrite, dodajte riž in ga skuhajte do mehkega. Postrezite s parmezanom.

Kremna zelenina juha

  • velika zelena z listi, nasrezana na koščke
  • 2 skodelici jušne onove
  • 2 skodelici vode
  • 1 majhna čebula
  • 2 žlici masla
  • 3 žlice moke
  • 2 skodelici mleka
  • pol skodelice smetane
  • sol in poper
  • malo žganja (po želji)

Na maslu popražimo čebulo, dodamo moko, dodamo jušno osnovo, vodo in zeleno in kuhamo, da je zelena mehka. V mleko vmešamo moko in zmes med mešanjem prilijemo v vročo juho. Dodamo smetano, solimo in popramo. Zmeljemo s paličnim mešalnikom in izboljšamo s pol žličke žganja.

vir slike: rawepicurean.net

Presna zelenina kremna juha

Presenetljivo bogata in hranljiva, okusna juha.

  • 1 šop drobno narezane zelene
  • 2 skodelici vode
  • 1/4 skodelice olivnega olja
  • 1/4 skodelice limoninega soka
  • olupljen in na koščke narezan avokado
  • narezan paradižnik
  • pol žličke medu
  • nasekljan peteršilj
  • sol in poper

Zmešajte živila z mešalnikom in postrezite.

Stebelno zeleno lahko v juhah nadomestite z gomoljno zeleno, po okusu sta si blizu. Sočnost in hrustljavost sveže, surove stebelne zelene pa je nenadomestljiva 😛

Sveže informacije za ta teden:

Nove naročnike bomo sprejemali spet v soboto od 8h, vse dokler bomo imeli proste zmogljivosti, pričakujemo da vsaj do 12h. Takrat se boste lahko vstopili v spletno trgovino tudi novi naročniki.
Obstoječi naročniki že lahko naročate za prihodnji teden.

Dostave bodo potem potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.  Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni. Tudi v Svežih novicah je nekaj - seveda svežih - informacij o poteku tega tedna.

____

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.

Preberite pogosta vprašanja (ki so sicer nastala v čas pred krizo). Če imate vprašanje, ki ni ostalo odgovorjeno, prosimo, pišite nam.