Kabak Mücveri, bučni polpeti po turško

Turki slove po svoji domiselni pripravi zelenjave! Kaj je to Kabak Mücveri? Google prevajalnik dela čudeže, razkriva skrivnosti

Turških bučnih polpetov

1/2 kg bučk (recimo 4 mlade bučke), 3 žlice moke, 2 jajci, 1 skodelica, zdrobljenega feta sira, manjša čebula, če je mlada, še bolje, 1 žlica mete (ali peteršilja, drobnjaka, koprca), poper in sol po okusu nekaj žlic olja

Grobo naribamo bučke, jih nasolimo in po 15 minutah ožmemo. Medtem stepemo jajca in jim primešamo moko,  zdrobljeno feto, nasekljana zelišča, sol in poper. Mešanici dodamo dobro ožete bučke.

Z žlico na segreti, z oljem pomaščeni ponvi oblikujemo polpete. V olju jih cvremo, če ne uporabljamo teflonske posode. Zapečene polpetke enkrat obrnemo. Na vsaki strani jih pečemo minuto ali dve, nato jih odcedimo na papirnati kuhinjski brisači. Jemo lahko tople ali hladne, že ohlajene lahko spet pogrejemo.

Postežemo jih s jogurtovo pomako s česnom in limono ali z rezinami
svežega paradižnika.