Prispevki

 On

Kaj kupovati za dolgo življenje in kaj jesti, da  vam bo dobro

Profesorjevo priporočilo za dolgo življenje, zabojčkovi pridelki za dobro življenje

Zabojčkove sveže novice

Kanarčkove, mrežaste in še več

Zgodi se tudi najboljšim – pretekli teden nam je kmet priporočil ananasove melone, pripeljal pa rumene – eni jim rečejo kanarčkove (zaradi barve), drugi pa zimske (kar se ne sliši tako slastno). Ima tudi mrežaste, a pravi, da so te rumene boljše. Zato bomo imeli te ta teden, slika v trgovini pa bo le simbolična.
Ni čudno, da je vse pomešano, teh vrst melon je kolikor hočete, tule so lepo naštete in poslikane.

0

Kupi mini, zraste mega

Kerin je kupil semena za male, mini lubenice. Take priročne, ki zrastejo tam do 1,5 kg. No, potem so pa kar rasle in rasle in rasle in zdaj imajo tam okoli 6 kg.

Tako jih bomo rezali na četrtine, da bodo tam okoli 1,5 kg kosi. Če pa želite celo, lahko naročite 6 kg in dobite celo.

0

Paradižniki vseh vrst, vsi izvrstni!

0

Slive bodo, špinceljni so se poslovili

Z Rašice, te pri Ljubljani, bomo imeli v tem tednu laške slive. Te so bolj sočne kot tiste nelaške slive, ki pridejo čez nekaj tednov. Ana nam je prinesla ta poslikani veeeelik vzorec, da ne bomo presenečeni.

Špinceljnov pa ne bomo imeli (nekateri jih rečejo tudi marabele, margolane, ringlo), ker je njihov čas potekel. V slovo tule še izvrsten Dnevnikov člankih o ringlojih.

0
0

Spet imamo najboljše mleko

Kukenberjevi so s počitnic in imeli bomo vse njihove mlečne izdelke. Seveda ekološko, kot vse, kar imamo, in od krav, ki jedo le seno in nič silaže. To je dobro za okolje, pa tudi za krave. In tako tudi za nas.

 

0

Kupite raje zelenjavo, da boste dolgo živeli

Dolgo je veljajo, da je koristno jesti omega-3 maščobne kisline, ker da so koristne za srce in ožilje. No, pokazalo se je, da zares niso. Da je bolj koristno porabiti denar za zelenjavo, pove profesor kardiovaskularne medicine (mi mu seveda kimamo in kličemo hura).  Vse v tem članku.

0

V Shrambi so pridelki bistveno cenejši

Ultrasezonske pridelke (itak imamo same sezonske, ampak tile so pa res v špici sezone) dobite v Shrambi po nižji, včasih bistveno nižji ceni. Tam do 35% cenejši, kot če vam jih pripeljemo domov, damo v škatlo, vam dodamo recepte in vse, kar delamo z zabojčki.
Le dve omejitvi sta: izdelke morate prevzeti sami v Šiški (kadarkoli v četrtek ali tudi v petek) in za vsak pridelek obstaja minimalna količina – recimo ne morete naročit 1 kosa kumar, lahko le 1 kg (ali pa 100kg).
Vsa ponudba je zbrana tu.

0

Saj ni, da bi okolišili – če bi radi dobro jedli, naročite zabojček in jejte dobro. To je naše sporočilo, res na kratko.

vaši poletno zeleni zabojčkarji, ki nismo šli nikamor

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.