Prispevki

 On

Kar naenkrat je poletje, po pridelkih sodeč

Imamo zabojček in vse v njem, za dobre vile poskrbite sami. Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Ko sije sonce, je poletje, ko pa se pooblači, je še vedno zgodnja pomlad. V vsakem vremenu zelenjave rastejo in se plodovi debelijo, da je veselje!

Mesec mladosti (čeprav je že junij)

Zdaj je vse mlado. Zelenjava ima to fino lastnost, da je vsako pomlad čisto sveža in nova, mi smo pa vsako leto starejši. Imamo mladi krompir, mlado špinačo (imamo tudi večjo, navadno špinačo, ampak tej se ne reče stara špinača, ker bi to ne bilo vljudno do nje), mlado čebulo in mladi česen. Tudi solati bi lahko rekli mlada solata, ker je ravno zrasla. Le lanskim jabolkom ne moremo reči mlada, ker ta pa res niso. Imamo pa zato drugo mlado sadje – ostanite z nami še nekaj odstavkov!

Mlade češnje – od vremena odvisne

Tisti, ki poznate koga na Agenciji za okolje, pa pri Jerneju, ki zavetnik za lepo vreme, ali pa kogarkoli, ki bi lahko pomagal, uredite, da ne bo veliko dežja padlo na zrele češnje.
Če tega ne boste uredili, bodo mogoče popokale in jih ne bo v zabojčkih (že videno). (tako, zdaj smo pilatovsko oprali roke).
So pa zdaj res slastne.

V soboto smo že izvedeli, da primorskih ne bo, bodo pa mogoče vipavske. Ko to kmetje potrdijo, jih damo v ponudbo.

Meta, melisa, luštrek

Poleg zelenjave in sadje imamo tudi zelišča, poglejte in si popestrite jedilnik!

Drobni paradižniki in veliki paradižniki

Najprej zrastejo drobni paradižniki (imamo jih kot češnjeve, čeprav so v resnici malce večji, sorta detarino), potem pa sonce naredi še velike. Tako imamo tudi prva volovska srca. 

Od njive od zabojčka s Silvo

Imamo velik privilegij, da naše zabojček pripravljamo na eko kmetiji Studen. Tam sta Silva in Stanko in takole pripraviti, kar potrebujemo.
In oddelek za lepe umetnosti bi ne bil Oddelek, ako bi ne posnel take slikice, kako Silva čisti mlad česen. (In ko bomo Stari, bomo to pokazali Mladim in rekli, glejte, včasih smo to vse roke čistili, zdaj pa …).

Zdaj je čas za dobre vile!

Najboljši so pridelki z domačega vrta, to je jasno. In verjetno čisto takoj zatem pridelki iz zabojčka, tudi to je jasno.
Tako so na v Trnovem v 2. nadstropju bloka pričakale dobre vile in prazen zabojček.
Zabojček smo zamenjali za polnega, vile smo pa pustili (kot je že bilo rečeno – v potu svojega obraza boš jedel svoj kruh).

To seveda ni vse v tem tednu, imamo tudi še skoraj vse ostalo, kar je bilo v preteklem tednu. Pomlad je optimistična, ker je pridelkov iz tedna v teden več. Veseli bomo vašega naročila, tudi če imate svoj vrt in svoje dobre vile.

Z lepimi pozdravi,

vaši zabojčkarji.

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava