Prispevki

 On

Katastrofa, izredne razmere – zima je in sneg vsepovsod (razen pri nas)!

Kakšna akcija, kakšna drama, vse zaradi snega (in pričakovanj)

Zabojčkove sveže novice

Dobavitelji zelenjave smo rahlo (ali pa zelo, kakor kateri) hecni ljudje. Blazno se živciramo, če ne moremo dostaviti ene solate, ker jo zasuje sneg. Ali pa sto kilogramov solate, saj je podobno.
Bi lahko rekli – še vedno imamo kakšnih 50 vrst ostale zelenjave in sadja, to jejte; bi rekli – zima je, kaj hočemo, bomo pa pili toplo vino, čaj, se smučali, se sankali in jedli kislo zelje. 
O, ne, mi si naredimo tako pravo dramo, da je življenje bolj pestro:

Čez mejo je zima, in to kakšna (in kje)!

Zelenjava je z danes na jutri! Če jo potrebujemo  v četrek, je ne smejo že danes nabrati. Če je sneg podrl rastlinjake, če je južneje od Rima pokril polja krhke solate, ga ni junaka, ki nam lahko pove, kaj bomo zagotovo dobili za četrtkovo dostavo.

Davide iz Apulije, naš italijanski dobavitelj, pošilja slike in takole piše (v originalu, da  začutite dramatičnost): Hi Martina, sorry but is very difficult to order… …I think it’s possible to have many problem also for lattuga gentile and indivia.
From this morning I’m going crazy!!!! It’s very critical situation…

Še prav sveži slikici iz Apulije, sneg, pod njih rastlinjaki in zelenjava.

Posebnosti zaradi zime

Če kakšnega pridelka ne bo na voljo, ga bomo mogoče zamenjali z drugim, podobnim. O tem vas bomo obvestili po emailu in če vam menjava ne bo všeč, nam sporočite. Zato prosimo, v torek zvečer preverite svoj poštni predal.

Trenutno kaže takole:

belo cvetačo je zasul sneg in je zelo verjetno ne bo moč dobiti. Zato bo večina cvetače v četrtek in mogoče tudi v ponedeljek vijolična – taka sorta, nič ni narobe z njo. To laže najdejo po snegom.

V zabojčkih je predviden temnolistni ohrovt. Če ga ne bo, bomo vanje dali ali kodrolistni ohrovt od Brhanovih (če ga ne zbuldožiral buldožer, kako se bo odvila ta pod-drama, na listku) ali blitvo.

Raznih barv in oblik

Ta dramatičen uvod se tiče le nekaj vrst zelenjave, imamo pa še veliko raznovrstne zimske zelenjave in sadja, ki je sneg ni zasul! V zabojčkih lahko naročite še seneno mleko in vseh sort izdelke iz njega, pa sokove in moke in sploh vse, kar potrebujete za dobro prehrano. Poglejte in naročite!

Polrdeče pomaranče bodo menda odlične

Tako pravi Davide, da lahko naročimo take, ki so nekaj centov dražje, a so res odlične. Mi jih bomo naročili.

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše obdobje ali bognedaj za vedno odpoveste).

Želimo vam, da boste  uživali v sončnih zimskih dneh! Mi bomo pripravili zabojčke in vse, kar boste naročili, če se bo le dalo in če bodo le izkopali izpod sneg.

Tudi v tem tednu bomo veseli vašega naročila, kot smo jih že 488 tednov!

vaši, še kar s soncem obsijani zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.

Od 3. do 16. avgusta smo na počitnicah!

Naročite lahko seveda tudi v tem času, veseli bomo, a vaš zabojček bomo dostavili po 16. avgustu.

V drugi polovici avgusta se vrnemo in potem bomo spet z vami, že dvanajsto leto!