Prispevki

 On

Kombinacija sreče in pameti, kot vedno, pa bo dober teden

Še več sadja in poletnih pridelkov, medtem ko vrag odnaša šalo.

Zabojčkove sveže novice

V življenju rabiš oboje, srečo in pamet, vedno vsaj delček oboje. V tem tednu bo tako, da bo potrebno še nekoliko več sreče kot običajno, da bo vse tako, kot si želimo. Tak teden je, temperature so nekoliko nižje kot običajno v tem času, vreme bo nestanovitno, veseli bomo, če ne bo še več toče. In če začnemo kar pri tem koncu:

Toča pobrala vse pri Brhanovih

Brhanovim (na sliki njihov predstavnik za javnost, Bogdan) je toča včeraj pobrala pridelke, tudi tiste, ki  so jih namenili za zabojčke ta teden. Takole sporočajo:
“Oj Martina za naslednji teden nimam zelenjave mi je vse razbila toča je padala več kot eno uro”
Običajno zgleda takoj po toči huje kot potem čez nekaj dni, včasih je pa v resnici še huje. Nam je res hudo za njih.

Pri njih smo imeli naročeno tudi solato. Če je ne bo, bomo dali namesto nje italijansko, tako smo tudi zapisali v spletno trgovino.

Glejte vreme in spletno trgovino

Pretekli teden smo se veselili melon, pa jih nismo dočakali. Tokrat so nam jih spet napovedali, a tokrat raje počakamo do ponedeljka, zaprmej, da nam povedo, ali res res res bodo. No, toča jih seveda lahko obere še zadnjo minuto, prav nič ni gotovo na tem svetu.

Če nam jih potrdijo, jih dodamo v spletno trgovino v ponedeljek.

Zgodnje fige

Podobno je figami – le s to razliko, da fige bodo, le koliko jih bo, se še ne ve. To tudi izvemo v ponedeljek čez dan in posledica bo lahko, da bodo izginile iz spletne trgovine še pred torkom opolnoči.

Kombinacija letnega časa, vremena in evo, se zgodi, da je domačega sadja spet zelo malo (oziroma da ne veš, kaj bo in koliko ga bo).
Tako smo v ponudbo dodali jedilno grozdje izza meje, rdeče in belo.

Zelenjava je poletna, kakšna pa bo drugačna. Nič ne manjka, obilo za lahne poletne juhe in omake in seveda solate. V slednje lahko dodate še ovčji, kozji, kravji sir. Tega lahko tudi spečete, tudi takega imamo. Lahko izberete vegansko opcijo, imamo tofu. Povrhu ali zraven pa lahko spijete tudi vino ali pivo ali pa sok. Vse to imamo, vse lokalno pridelano in seveda, ekološko.

Vračanje zabojčkov in embalaže

To velja le za naročnike, ki jim sami dostavljamo  (GLS žal še vedno ne prevzame praznih zabojčkov, še vedno delamo na tem.)

Prosimo vas, da nam vrnete plastične škatlice in banjice, v katerih prejmete občutljive pridelke, recimo fige.

Če so  vrečke čiste in suhe, jih tudi lahko ponovno uporabimo, vrnite jih.

Seveda, jasno, vrnite nam zabojčke, te obvezno.

Nazaj smo veseli vsega, kar se za po vaši pameti ponovno uporabiti. Če ste v dvomu, nam vrnite, zavržemo lahko še vedno mi.

To je danes vse. No, da ne pozabite, vam povemo le še, da bomo veseli vašega naročila in že nas ni.

Želimo vam lepe poletne dni,

vaši zabojčkarji.

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.