Prispevki

 On

Kostanj, med, orehasta starosortna jabolka, ostanki poletja

Kostanj pa kislo zelje pa vseh starih sort jabolka, pa refošk tudi Ne vidite slik? Kliknite tukaj…

Zabojčkove sveže novice

Vseh sort jesenska hrana v zabojčkih in kar tako, za naročit in potem za pojest. V tem tednu smo izmed 48 vrst zelenjeve in četrt toliko sadja za v novice izbrali tole:

Prvo kislo zelje in pa kostanj, jesen!

Če ni domačih jabolk, je pa kostanj! Tega je letos veliko in če nimate svojega gozda ali pa imate hude sosede, ki ga imajo le svoj gozd, si naročite kostanj v zabojček!

Okisalo pa se je tudi prvo zelje letos, Vrbnjak ga je pripravil, tako si lahko naročite svojo prvo porcijo kislega zelja.

Ob kostanju prija refošk – veliko kostanja in malo refoška, to se zdi primerna kombinacija.

Naročilo četrtkovega zabojčka odslej do torka opolnoči!

Vsak teden je manj poletja, še vedno pa je

Prejšnji teden je imel Vrbnjak še kakšnih 100 kg paradižnikov, ta teden jih ima le še pol toliko – so pa še. Pa kumare in paprike.

Buče vseh sort!

Tako nam je všeč, da imamo vseh sort buče, da jih bomo še enkrat pokazali. Takole izgledajo (manjkajo pa še muškatne, potem bi bilo preveč slikic):

Izreden okus in kremasto orehasta aroma

Če letos ni domačih orehov, bomo pa imeli vsaj jabolka takega orehastega okusa. 
Po sortnem opisu so zlate parmene prav take.
Mošanclji pa niso taki, so pa res primerni za peko in kuhanje in kompote in tako (če pa imate raje kisla jabolka, potem so pa tudi ti za jest).
Sorti, ki jih najdete tudi v starih sadovnjakih in starih babicah in dedkih in sta nasploh iz starih časov.

Pa topazi!

Med slovenskih ekološkimi pridelovalci in potem tudi med uživalci so topazi res priljubljeni in še bolj prepoznavni (po reklu: če imaš le kladivo, ti vsaka stvar izgleda kot žebelj). No, v tem času bolj priporočamo zlate parmene, odslej in do vekomaj (do pomladi verjetno) pa imamo tudi topaze – ti bodo le še bolj zreli in še boljši čez kakšen mesec.

In med

Če vam  orehasta jabolka niso dovolj, imamo še med, za povrh in za vse sladokusce, zdaj je na voljo kostanjev in gozdni mešani.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Seveda to ni vse, kar imamo, a potem bi pisali roman, ne kratkih novičk.
Veseli bomo vašega naročila, zdaj vse do torka opolnoči za četrtkov zabojček in še vedno do petka do 14h za ponedeljkov zabojček (ali torkov, če ste izven Ljubljane).

Vaši pisano jesensko barviti zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.