Prispevki

 On

Lepa jesen, lepi zabojčki!

Tudi pridelki se veselijo lepega, sončnega vremena!

Zabojčkove sveže novice

Jesen je krasna. In ker je krasna (to pomeni, da ni kar naprej dežja), so pridelki z njiv prav tako krasni. Jesensko sonce jim da pravi okus (in pridelki ne gnijejo in sploh prijazno počakajo v zabojčkih).

Jabolka so še po nižji ceni

Ne samo, da so letos jabolka cenejša, tudi to drži, da so res dobra! Tako nam je pisal Žiga in nam polepšal dan:

Veseli smo bili plačila, še bolj pa komentarja!

Tudi mali paradižniki so še in še malo poletja

Do malih paradižnikov sonce nekako laže pride, jih obsveti, zato so tudi takole pozno še dobri. Imamo jih! Imamo pa tudi še kumare in paprike bučke, če vam zadišijo.

Listnati ohrovt

Seveda pa je zdaj glavna jesen, buče seveda, vseh sort in oblik, za juhe, pečene ali dušene!
Poleg vam v tem tednu priporočamo listnati ohrovt, zdaj je, potem ga bomo pa mogoče vsega pojedli (ali pa brkinske srne, ki slove po svoji ješčosti in zdravi prehrani).

Sladki krompir

Še vedno ga imamo, to je vse, kar imamo povedati.

V šolah 90% eko hrane, ne da bi se dvignili stroški zanjo

V šolah, vrtcih, zaporih, domovih za starejše uporabljajo skoraj izključno ekološko hrano, več kot 90% je je ekološke. Tako spremembo so dosegli od leta 2007, ko je tako sklenil mestni svet, do 2015 in to – pozor – ne da bi se stroški za hrano dvignili. Kuharji več in bolje delajo – kruh pečejo sami, kumarice kisajo sami, ne uporabljajo zmrznjene in predpripravljene zelenjave. Uporabljajo več zelenjave, manj mesa in kupujejo sezonske pridelke. Nič pretresljivega (no, razen kisanja kumaric) in na koncu prihranijo toliko, da namesto najcenejše konvencionalne hrane kupujejo ekološko. Kuharji so postali junaki, kot so gasilci v vsakem spodobnem mestu.
Mesto je København – zakaj bi ne moglo biti slovensko?

Nikoli ne ostanite brez hrane

Če bi radi pojedli več dobre zelenjave in sadja, je najlaže, če se naročite na abonentske zabojčke. Mali sadni + mešani srednji zabojček vam prinese že kar lepo količino pridelkov.

Naročite abonentski zabojček  in nikoli ne ostanite brez dobre hrane (seveda pa ga lahko kadarkoli za krajše ali daljše in bognedaj za vedno odpoveste).

Dokler v šolah in vrtcih in menzah jedo najcenejšo hrano, vam, če želite biti bolje nahranjeni, ne preostane drugega, kot si sami naročite najboljšo – naročite zabojček in prinesemo ga k vam domov (ali pa v službo ali kamorkoli ga boste naročili).

Vaši jesensko obarvani zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.