Prispevki

 On

Manj-embalažni zabojčki, skoraj že pomlad in kako prihraniti 400 ali 1000€

Ptički pojejo, sladek zvok odjuge, diši po pomladi, pripravljeni smo!

Zabojčkove sveže novice

Včasih je potrebno le malo, pa srce zapoje! Enim godejo jutranji pomladni ptički – Odprite okna, odprite duri! – nas pa razveseli, če lahko vrnemo steklenice. Vsak je po svoje užagan poseben, povedo ljudje – kako smo mi, pa tule:

Mleko v vračljivi steklenici, zato 0,40€ ceneje

Da imamo seneno, jasno da ekološko mleko, ni več novica. Novica je, da imamo to mleko v vračljivih steklenicah. Celo etikete so pralne in zdržijo pranje v pralnem stroju.

Toni (Kukebergerjev) da mleko v steklenico. Mi ga dostavimo k vam, vi ga popijete, temeljito splaknete steklenico, jo odprto posušite. Mi steklenico ob naslednji dostavi prevzamemo in vam naslednji račun znižamo za 40 centov. Če sta pa dve, pa za 80. Na leto lahko tako prihranite do 400€ ali 1000 ali kakorhočete € (bi rekli v tipičnem reklamnem letaku – če vsak dan spijete 3 litre mleka… več spijete, več prihranite, ne).

No, čisto zares je mleko v steklenici – če jo vrnete – za cent cenejše kot enako mleko v plastenki – tako smo naredili, ker se nam zdi spodobno in pravično, primerno in zveličavno.

Veliko rdeče, veliko zelene

Ni po navključju pomlad čas posta. Dobro, ptički že pojejo, to je lepo, a tega ni moč pojesti.
Prav veliko drugega zelenega pa še ni tam zunaj, v naravi, bo treba počakati še nekaj tednov.

A v zabojčkih imamo vedno raznovrstne pridelke: dobite lahko domači motovilec in rdečo peso z zelenjem, ta je rasla v sosedih, bolj na jugu. Slastno in sveže! Pa seveda še mnogo druge, razno-barvne in razno-okusne zelenjave in sadja (in mleka in žit in sploh skoraj vsega).

Je marec in še imamo domača jabolka

Čisto do zadnjega bomo jedli Pavličeva jabolka. Je marec, sredina marca, in še vedno imamo sorto Rosana in sorto Goldrush, imamo pa tudi še čisto zadnje Topaze. Ti so drobnejši – hrust se ga ne naje – za vse ostale pa so ravno prav veliki.

Prav dolgo pa jabolka ne bo več, pove Viktor Pavlič. Še teden, dva, potem pa bomo jedli, eeee, kaj drugega, tako pač počnemo zabojčarji. Jemo tisto, kar je, vedno se kaj najde.

Naročilo torkovega in četrtkovega opomnika

Vemo, da marsikdaj nameravate naročiti zabojček, pa v dirki dneva pozabite.
Zato se lahko zdaj naročite (in kadarkoli seveda odnaročite) na naš kratek opomnik, lahko ga dobite v torek dopoldne (za naročilo četrtkovega zabojček) in/ali četrtek dopoldne za naročilo ponedeljkovega zabojčka.

Naročilo opomnika v torek
Naročilo opomnika v četrtek

Saj veste, res koristno je jesti zelenjavo. A težava je, če pojeste veliko konvencionalne zelenjave. Ostanki pesticidov so tako odmerjeni, da ne škodijo tistim, ki jo pojedo v normalnih (malih) količinah (študija pokaže, da je okoli 200g na dan običajna količina, recimo ena srednja kolerabica). 
Če pa želite jesti več zelenjave in sadja, ker je to okusno in zdravo, jejte ekološko – da ne bodo dodatni pesticidi pretehtali vseh koristi dodatne zelenjave.

Veseli bomo vašega naročila okusnih pridelkov, ki so vedno dobri za vas, za naravo in ostale ljudi!

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.