Prispevki

 On

Marinirane bučke v solati

V tednu, ko smo v zabojčke zložili Urškine bučke, bi bilo vse ostalo nesmiselno 🙂

Uporabimo torej, kar nam je dala narava, zdaj je najboljše:

  • pol kg mladih bučk
  • sok ene limone, lahko tudi malo naribane lupinice
  • 2 stroka česna
  • olivno olje ol in poper
  • sveža bazilika ali svež peteršilj (tu se veselite vsi tisti, ki ste naročili zelišča v lončkih)

Bučke narežemo zelo na tanko (tako kot na zastrašujoče ostrem ribežnu, mandolina mu rečemo) in jih pomešamo z limono, soljo, poprom, česnom. V hladilniku naj se dobro pokrite marinirajo nekaj ur. Sveže nasekljano baziliko ali peteršilj jim primešamo, tik preden jih postrežemo.

Na strani uporabljamo piškotke, da bolje razumemo, kaj radi prebirate na naši strani (in da pripravimo še več takih vsebin). Podatkov ne delimo z nikomer. Če ne želite uporabiti piškotkov na naši stran, izberite Zavrni piškotke,  če se vam pa zdi to smiselno, izberite Strinjam se. Vašo izbiro bomo shranili za eno leto.
551