Prispevki

 On

Navdušili 33 razredov in še zabojčkarje, pomlad je!

Navdušujoče jagode in slastna pomladna zelenjava!

Zabojčkove sveže novice

Za nami je eden najbolj nagrajujočih tednov!
Z jagodami smo navdušili 33 razredov osnovne šole in učitelje, pa še marsikaterega zabojčkarja. Rekli smo ne prežečim češnjam in skritim razočaranjem, to je bil tudi velik dosežek –  zdaj pa spet vse na novo, v nov teden:

Navdušiti 33 razredov …

V okolici Ljubljane je osnovna šola, kjer jedo ekološke jagode, aleluja! Otroci so bili tako navdušeni nad jagodami, učitelji poveda, da česa takega pa še ne, jih nismo mogli sproti nositi, da so jih naročili še ta teden, celo dvakrat, okrepljeno količino, da se jih bodo res najedli. Mi smo navdušeni na tem pristopom – zdaj so jagode, zdaj jih jejmo.

… in zabojčkarje!

Jagode so pač take, da izvabijo največ čustev iz ljudi; dolg čas zime, slasten okus, človek se kar razneži, tudi Manco, ki nam je poslala sliko in še sporočilo: Polepšali ste mi večer! Z najbolj slastnimi jagodami in z vašim listkom, sem se nasmejala iz srca! :)Čim manj češenj z zlobnimi nameni vam želim! 😉

Čas za slastne solate!

Saj človek bi z lahkoto nekaj tednov živel le od jagod, a priporočamo, da sempatja užijete fino, slastno, sočno, pisano solato. Za te imamo prav vse, kar potrebujete, liste raznih barv, bučke, redkvice, prav vse!

Marelice in nektarine in jabolka in hruške

Imamo marelice, vsak teden so boljše, imamo tudi nektarine, te so že čisto poletne. Imamo pa še domača jabolka, ta so raznih sort in še vedno sočna in hrustaljava. Letos jih ne bo toliko, lanska letina je bila pač posebno bogata..

Prežeče češnje, skrite težave

V sredo je Reja iz Brd že nabral češnje, jih gledal, nas poklical in rekel, da sicer izgledajo v redu, ampak da ve, da jutri (torej v četrtek, ko jih vi dobite) pa ne bodo v redu. Spomin na pretekli teden je bil še zelo živ, ko so nam jo nepozabno zagodle.

Tako jih v zabojčke pretekli teden nismo dali, v tem tednu bomo pa videli jutri,  v ponedeljek, če se bo od kje pojavilo sonce. Zelo slabo kaže. 

Po vremenu se zabojček pozna!

Najbrž ni veliko delovnih mest, ki bi bila bolj nagrajujoča kot pripravljati zabojčke. Sploh kadar so jagode.
Veseli smo, da ste taki naročniki, ki nam poveste, kadar kaj ni v redu, pa da nas in pridelke pohvalite, kadar vas razveselimo!

Tak lep teden, dež gor ali dol, vam želimo. Veseli bomo, če vam ga lahko polepšamo, če boste naročili zabojček.

Vaši zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.