Prispevki

 On

Ni zime za eskime (in zabojčkarje)!

Zima je tu, a ni zime za zabojčkarje! Pogled v brskalniku

Zabojčkove sveže novice

Verjetno ste opazili, da je pritisnil pravi zimski mraz. Ponudba naših kmetov je kljub temu še vedno bogata, večino zabojčkov napolnimo skoraj izključno s slovenskih pridelki, le tu in tam dodamo kakšno zanimivost, da je bolj pestro!

Imamo pa kmetje izza meje zdaj precej novosti. Zaslužile so si, da pridejo v novičke!

Artičoka

Artičoke so sorodnice osata. Če nisi osliček, osat ni ravno poslastica. Zato so že davno nazaj izumili artičoke, ki imajo veeeeliko bolj bohotna socvetja. Imamo jih!

Kardij

Imamo tudi kardij, ki je sorodnik artičoke. Razlika je le v tem, da se
artičoki odebeli zgornji del, socvetje, kardiju pa spodnji del, steblo.
Najlaže ga pripravimo dušenega, kot por (na strani gurman.eu recept).

Buče hokaido so majhne

Tako razkošje domačih buč je le še lep spomin. Še jih imamo, so pa ostale le bolj majhne. 

Cikorija puntarelle

Za sladokusce cikorila puntarelle. Ta je kot cikorija, ki je zares  sorodnik navadne cikorije (torej grenko), ki ima odebeljen spodnji del. Kot kardij. Le da je kar cela za pojest  – spodnji deli so skoraj sladki in sila cenjeni, zgornji deli so pa kot cikorija normale in malo manj cenjeni – torej grenko in če niste grenkoljubec, jih malo popražite, pokuhate ali kako drugače termično obdelate. Potem ni več tako zdravo, je pa manj grenko.

Uta hruške

Zdaj imamo hruške sorta uta, domače od Pavliča iz Posavja. So precej velike, tipično okoli štiri za en kilogram.

Dostava v ponedeljak ali torek

Božič je letos ravno na četrtek. Med božičem in novim leto smo tradicionalno na počitnicah, zato bomo v tednu pred božičem stisnili še eno dostavo.

Dostavni dan bo tako namesto ponedeljka in četrtka dopoldne v torek dopoldne (23. 12).

Namesto četrtka popoldne pa ne vemo, kaj vam bolj ustreza. Zato tisti, ki želite, lahko spodaj glasujete, kaj vam bolj ustreza: ponedeljek popoldne ali torek popoldne, ko se že začne božični večer.

Kakor boste glasovali, tako bomo naredili.

Lokalno je do 70 kilometrov daleč

Država se je odločila, da bo z denarjem podprla kratke verige in lokalno pridelavo. Mi jo ploskamo, vedno je lepo biti podprt!
Prav zares smo uspeli na prijavi in zdaj začenjamo projekt. Ena prvih posledic bo, da bo kmalu na spletni strani pri pridelku označeno, če je kmet vključen v projekt in tako bliže kot 70 kilometrov (približno v označenem krogu). Veljajo pa le kmetje iz Slovenije. 

Tudi v zimske mrazu imamo polno pridelki in izdelkov. Tudi v zimskem mrazu več kot pol zabojčkov dostavimo s kolesi, toplo se oblečeš in ko vlečeš prikolico skozi mesto, ti kar kmalu postane toplo! Če želite, da do vas pripeljemo zabojček, ga naročite (če že niste abonentski naročnik, kar je pa sploh hvalevredno in modro stanje). 

Tak lep zimski teden vam želimo, da vam bo toplo v noge in roke in prste in ušesa in srčeca!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h), ob petkih do 15h.
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava