Prispevki

 On

O belem lamborghiniju, belih bigicah in IQ otrok

Za otroke (če še ne berejo, za njihove starše) – NOVO NOVO NOVO
Imamo fine pšenične bigice, mešane iz bele in polnozrnate moke. Tako da bela moka rite ne poka in otroci jih z veseljem pojedo. Tudi ker so spečene v modelu, mehke in slastne, brez trde skorje (za vsak dan, pa tudi za posebne priložnosti). NOVO (itn. do trikrat, da res zaleže, tako smo videli v reklamnih letakih).

Iz zabojčkastega varstva pišejo o tem, kako porabijo vso zelenjavo in sadje (in kako to otroci z užitkom pojedo, vso to marsovsko zeleno zelenjavo), kako otroci (p)ostanejo zelenjavojedi in zakaj je želatinasta struktura jed na žlico.

Vsi si želimo pametne otroke (ne takih, ki pametujejo). Z ne-pesticidno zelenjavo in sadjem (in kruhom in vsem) ste na pravi poti, da bodo taki tudi postali (in tudi obratno žal velja, statistično pomembno).
Preberite in delite z ostalimi (ki si tudi želijo take otroke).

Samo za odrasle
Imamo hren (vedno bolj priljubljena hrana, ne le za veliko noč, ampak kar tako, vsak dan).

Za vse
Imamo radič Verona, ki je manjši, manj grenek in sploh bolj delikatesen kot radič kar tako (tako pravi Fras).
Imamo še polno raznovrstne zelenjave, res fino ob tem letnem času. In če ste kdaj jedli kislo zelje in bi radi jedli res dobro kislo zelje, veste, kje ga najdete.V zabojčku, če ga le naročite.
V tem tednu imamo tudi najboljše kakije. Želimo jih pripeljati v enem kosu (en kos-en kaki, ne kot sok), zato so še nezreli in morajo na toplem počakati dva do štiri dni, da res zmehčajo (nekateri pa le spremenijo barvo in ostanejo trdi – ti so oplojeni in imajo peško ter so užitni tudi trdi). In imamo cenejše pomaranče in ostale agrume, njihov čas prihaja.

O sezonskih jabolkih po polovični ceni
S Finkom smo se pogovorili, zakaj nam vozi tako dobra jabolka za tako nizko ceno. Zdaj vemo vse. Gre takole: jabolka za predelavo niso le za predelavo, to je najbolj pomembno.
To so jabolka, ki imajo kakšno piko, tudi dve ali tri. Nikoli in nikdar niso gnila (tako jih lahko jeste tudi ponoči) ali majhna (vsaj 60mm premera). Sorte, ki jih boste dobili, so odvisne od tedenske ponudbe in vključujejo topaz, zlati delišes, idared, gloster, pa tudi ostale sorte. Skratka, tiste, ki jih prodajajo.
Ker zdaj vemo vse o njih, smo jim dali točnejše ime – Eko jabolka (II. kakovost), še vedno za 1,49€.

In kar tako, ker nam je bilo dolgčas v soboto, smo šli na pot
Videli smo veliko belih lamborghinijev in zelenih ferrarijev, čisto blizu Modene (in nič belih mišk, res ne). In srečali smo kmeta Finka, sredi Bologne, v eni izmed 14 hal sejmišča, čisto po naključju (in nam je povedal o sezonskih jabolkih, med drugim). Kakšen zgleda on in njega žena ter zakaj kupuje ferrarija (in vse ostalo, kar smo še videli), na naši FB strani, danes med večerom vedno več fotografij.

Da bi padlo čim manj dežja in da vi vaših srcih v tem tednu sijalo sonce,
vam želimo vaši poetični zeleni zabojčkarji