Prispevki

 On

O daikonu, ninjah in cenejšem sadju

Odstotni, pa spet tu
Pretekli dni smo bili občasno odstotni. Ne, ne, nismo trgali rožic za demonstracije, le naša spletna stran sem in tja ni delala. No, včeraj smo jo popravili in upamo, da bomo spet z vami (vsaj do naslednjega nabiranja rožic). Če ste nas medtem obiskali in bili razočarani, ker nas ni bilo, srčno vabljeni k ponovnemu obisku!

Pozdrav Katji, Binetu, Urški in vsem takim,
ki jih je tole najljubše nedeljsko branje (smo zviti in pišemo ta dan, ko ni velike konkurence), a zabojčka iz opravičljivih (ali tudi manj opravičljivih razlogov) ne naročijo.
Iz Oddelka bi vam radi sporočili, da odslej naš račun z veseljem sprejema tudi prostovoljne prispevke (iz Oddelka za finance predlagajo 12€ za leto). Izdamo potrdilo in vse, obljubimo (sprejemamo tudi gotovino, kreditne kartice s kodo – nepotečene in Miklavževa darila, zadnje neobdavčeno).

Nimamo vsega, kar imajo veliki (imamo pa res vsega dovolj)
Imamo pa vse, kar si želite v tem letnem času – pa tudi kaj takega, česar si mogoče še ne želite, pa vam bo a) prineslo veliko zdravja, b) popestrilo vaš jedilnik ali pa pač samo napolnilo hladilnik in res ne boste vedeli, kaj s tem. Med a) in b) štejemo brstični ohrovt, motovilec, ostale fine zelenjave vseh vrst, vse to, kar imajo naši kmetje, avstrijski kmetje pa tudi italijanski kmetje.
Pod c) v resnici nimamo nič, prav nič.

Daikon
Kar je za nas krompir, to je za Japonce daikon (in kako dolgo živijo!). Edini pravi gojitelj/ljubitelj je Kersnikov Aleš (tisti, ki ima ovce, kar je za daikon tveganje, pa tudi za Aleša, sploh pa za ovce). Ne le, da je daikon strašno zdrav sam po sebi, če ste ninja, vam lahko določi pravo smer (po pričevanju CIA, poiščite „radish” v dokumentu). V današnjih časih nedvomno koristno.

Kalčki
alfa alfa in tudi mešani kalčki so bili v preteklem tednu zelo oblegani, tako da smo jih pravično razdelili, vse, kar smo imeli. V tem tednu jih ne bi smelo zmanjkati, bomo pa z Majdo, ki jih goji, vred veseli, če jih bo.

Cenejše sadje – jabolka in pomaranče in kakiji
Imamo takole približno 50% cenejša jabolka in pomaranče, oboji so sicer II. kakovostnega razreda oziroma za sočenje, a tega običajno ne kažejo.
Reja bo v tem tednu pripeljal čisto čisto zadnje kakije. In potem bo konec (s kakiji).
Ker bodo kakiji različne kakovosti in različno zreli, bodo tudi pol cenejši kot ti do zdaj. V zabojčkih po 3kg.
Ni razloga, da ne ta teden jedli ekološko.

Kot čisto vsak teden bomo tudi tokrat veseli vaših naročil,

vaši vedno zimzeleni zabojčkarji