Prispevki

 On

O nas – še malo več

Pravzaprav smo bili skupina kupcev (res o nas, kdo je kdo, pa tule), ki si je želela redno prejemati eko hrano na dom. Ker pa je nismo mogli dobiti, smo si izmislili Zelene zabojčke.

Vse ostalo je logično nadaljevanje: skrbno smo izbrali naše partnerje, razvili distribucijo in poslali obvestilo prijateljem. In odziv je bil nepričakovano dober.

 Rodili so se Zeleni zabojčki, ki od oktobra 2009 vsak teden prinašajo lokalno pridelano, ekocertificirano hrano v domove in pisarne.

[box] Poglejte si Ljudje in zemlja RTV Slovenija dne 5. decembra 2010. (od osme minute dalje)[/box]

Ker izhajamo iz svoje potrebe in razumemo vaše želje – saj so to naše želje, si želimo dosegati cene, enake in še nižje kot so na ljubljanski eko tržnici (predvsem za sadje in zelenjavo).

Zato delamo z najmanjšo možno maržo, s katero še lahko plačamo svoje sodelavce in pokrijemo ostale stroške. Želimo namreč, da so naši kmetje plačani dostojno, brez njih mi namreč ne bi imeli česa jesti.

Želimo si znižati onesnaževanje okolja. Zato skrbno načrtujemo poti in dostavljamo zelene zabojčke le dvakrat tedensko. Imamo precej širok čas dostave – zavedamo se, da to za naše stranke ni najbolj udobno, vendar bi morali imeti veliko več vozil, da bi lahko zagotovili točnejšo dostavo.  To bi stalo več in bolj bi onesnažili zrak.

Zaupamo pa tudi v poštenje in zabojčke pustimo pred vhodom, če naročnikov ni doma. Tako smo jih dostavili že več tisoč in doslej sta nam izginila le dva (pa še ta dva sta bila pri nabiralnikih, na takorekoč javnem prostoru).

Imamo še veliko idej – upamo,  da boste ostali z nami! Bomo samo še boljši. Naš cilj je, da zagotovimo popolno storitev za ceno, ki je nižja od one v trgovini za konvencionalno hrano. Vemo, da je pot še dolga – vendar taki izzivi so najboljši.

No, če ste bolj vizualni tip, si pa poglejte oddajo Ljudje in zemlja RTV Slovenija dne 5. decembra 2010,  lepo so predstavili, kaj delamo (od osme minute dalje), in čeprav je oddaja nastala že dolg tega, so kmetje še vedno isti, le mi smo se preselili v večje prostore!

Smo tudi na RTVSLO v Dnevniku, pa v Najpodjetniški ideji pa še gotovo smo še kaj izpustili.