Prispevki

 On

O pomembnih rečeh in o poletnih pridelkih

Še več poletno pomladnih dni in zabojčkov!

Zabojčkove sveže novice

Poletje je čas, ko se govori o lažjih temah in bere plažne knjige. No, nam se zdi vsak čas primeren za vsakršne teme,  zato tudi o dveh sila pomembnih temah (še bolj, kot so pridelki tega tedna – če je to sploh mogoče).
Ker je zdaj pravo poletje – kakšen deževen dan gor ali dol – imamo v  zabojčkih vse, kar se pričakuje od poletja, od paradižnikov in paprik do solat in bučk, ki jih v največjem poletju pogosto ni. Tako da to pomladno poletje še boljše kot poletno poletje!

Dostava preko GLS v prazničnem tednu le v četrtek, kruh za GLS le do ponedeljka do 11h

V tem tednu slavimo državnost. Zato v torek ne bo dostave GLS zabojčkov (vse bodo  dostavili v četrtek). Če želite naročiti kruh za GLS dostavo, ga naročite do ponedeljka do 11h, kasneje gredo peki na morje.

Potrebno se je pripraviti

Kmetje opažajo podnebne spremembe (saj ne, da bi v zvezi s tem veliko ukrepali, a vidijo jih). In ne bo dovolj, da bomo ločevali odpadke in se vozili v električnih vozilih. Tudi vlada mora ukrepati.  Dodajte svoj glas, nam se zdi spodobno in pravično. Naš oddelek ga je že.

Neznani pesticid v prehranski verigi

Nekje je šlo nekoč nekaj narobe in pesticidi niso izpostavljeni takemu nadzoru, kot so recimo avtomobili. Pesticidi so kot avto, kjer bi vsak sam zase potrdil, da so njegove zavore varne. Ko bi se pa zaletel, bi trdil, da ga je napadlo drevo in se zaletelo vanj. Toplo priporočamo članek s slovenskega portala ostra.si.

Najbolj mlada blitva

Hit tega tedna je verjetno zeeelo mlada blitva, ki jo bomo dobili od mladega kmeta Bratuža.

Mlado blitvo lahko pojeste kar svežo, presno, surovo v solati, taka verjetno v vročih dneh, ki prihajajo, najbolj prija.

Slika ni simbolična in je direkt z njive.

Zgodnje poletje

Saj ne, da  bi vse še enkrat povedali, ampak čisto na kratko, imamo poletne pridelke in vi že veste, kaj to pomeni. Le eden s spodnje slike ni z domačih njiv in polj in sadovnjakov.

Dež in dežek, ki ga imamo dovolj čez vikend, bo lepo zalil njive in polja, pridelki bodo sveži in rahli. V prihodnjih dneh pa tudi sonca ne bo manjkalo, tako da bodo poletni pridelki sveži in rahli in hrustljavi, pa tudi poletno okusni!

Težko bi bilo bolje, zato je tudi ta teden pravi teden za  naročilo vašega zabojčka.

vaši še vedno poletnopomladni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.