Prispevki

 On

O rumenih rogolikih, cenejših jabolkih in enotni ceni!

V zabojčkih je Martin brez konja in goske, a z rdečim zeljem in vsem, kar spada zraven!
Kot se za teden spodobi, boste našli fino rdeče zelje v mnogih abonentskih zabojčkih. Če pa nimate te sreče, da bi prišel k vam Dopolnjeni zabojček kar vsak teden (ali na dva ali tri, kakor ste pač naročili), tedaj ga pa le naročite (ali zabojček ali pa zelje, kar vam ljubše)!

Največ zdravja za manj denarja (po 1,49€)
Vse skupaj je preprosto, kot običajno. Zabojčkarji kar naprej tuhtamo, kar v zabojčke dati najboljše pridelke za manj denarja (in pri tem osrečiti kmete, da prodajo to, kar jim zraste, za spodoben denar. Se zdi, da se izključuje, a se ne).

Jabolka za 1,49€/kg
Letina jabolk je zelo skromna, pridelek je od 20 do 80 odstotkov slabši kot lanski. Zato so kmetje dvignili cene (tako jim to težko očitamo) in končna cena je zato višja (kar sicer težko očitamo tudi zabojčkarjem, je pa sila nadležno za denarnico).
Zato bomo od Finka iz Gradca dobili tudi avstrijska jabolka, namenjena predvsem predelavi v sokove, kompote in za sušenje (on to resno počne), ki pa so več kot pol cenejša kot prvovrstna (slovenskih te kakovosti in cene letos je tako malo, da jih kmetje kar sami pojedo). Dobite tu.

Najvišje korenje za najnižjo ceno (tudi za 1,49€ / kg)
Korenje je eno izmed najbolj koristnih dobrot za naše zdravje. Ne le za ostrooke zajčke in bloške medvede, tudi za meščane. Joži s Kožljeka ima veliko finega korenja, obeh barv.
In ker je rumen po krivici skazici zapostavljen, smo mu skupaj z Joži namenili skoraj pol nižjo ceno, da ga bolje spoznate! (Če pa ste za rdeče, jih pa tudi imamo).
Da pa to korenje raste na 800 metrih višine, je pa še posebna dodana vrednost!
Priporočamo z oljčnim oljem, limono in česnom!

Repa (uganili ste, tudi po enotni ceni 1,49€/kg)
Pire z repo in krompirjem? Repa z jogurtom? Repna juha? Zapečena repa?Repni narastek?

Kar nekaj repnih receptov (pa tudi kolerabnih) najdete tule. Pravo repo pa seveda najdete tule, ta teden po enotni ceni 1,49€/kg!

Kruh
Zdaj že veste (glede na število prodanih kruhov vsak teden), da sta ovseni in rženi kruh cenejša.

Kislo zelje je tu
to pove skoraj vse. Ko pa dodamo, da sta se Silva in Stanko, Studnova seveda, zadovoljno spogledala, ko sta ga letos prvič jedla, pa veste že prav vse. Kislo zelje je tu (veliko).

Popoln paket za otroke!
Nekaj idej za kuhanje v tednu (in za brezplačno igralno urico), komplet za informiranje o koristnosti nepesticidne hrane za otroke, povrh pa ob naročilu za en teden dobite še zabojček, ki je krasen kot avto, hiša ali malo skrivališče (tu pa ni povezave, morate naročite zabojček, drugače ne gre)!

Kje so pa rogoliki?
Ah, to je le domislica Oddelka za marketing in starih Grkov (gr. kέρατο – „κέρ“ => vse, kar spominja na rog, odtod tudi ime korenja). (Zabojčkarji pa nismo rogonosci, čeprav rogolike nosimo naokoli!).
Reklo: Podaj mi en rogolik! Geslo: po enotni ceni! (zveni državotvorno, ob predsedniških volitvah).

Tak lep, popraznični, predvolilni teden vam želimo,

vaši enotnocenskizeleni zabojčkarji