Prispevki

 On

O trzanju živcev, diorami in nagradi

Vam trzajo živci? Ste napeti? Vetrovni? Ne tako zelo vitki? Se mogoče pripravljate na maraton? Že dolgo niste brali Homerja? Ste pripravljeni na ostrivce, krativce in strešice vseh vrst?
V teh časih marsikomu trzajo živci (in ima visok pritisk in nasploh niso najbolj zdravi časi).
No, zabojčkarjem pač ne, ker jemo veliko zelene (Apium graveolens op.av.). Nadvse koristna za visokopritiskarje (in sploh vse, ki ste našteti v izčrpnem naslovu, da tule vseh ne ponovimo). En članek na dan odžene nevednost stran in kaj je bolj pomembno, kot da vemo, kaj jemo! (Je pa res, da boste bolj zdravi le, če boste članek prebrali in naročili zabojček, to je jasno).

Zabojčkova diorama
V tem tednu so glavni junaki zabojčkove diorame (ki razkriva tudi fin recept, jasno) poznosezonski stročji fižol in bučke! Poglejte in pojejte (no, dodajte še majhen klik za naročilo, to koristi vam in Romani, ki ima fižol). Žal pa je res fižola omejeno, prej pride prej melje.

Akcija
Ržen kruh
je še ta teden po nižji ceni. Zdaj in nikoli več! (no, so rekli iz oddelka za pospeševanje prodaje, da moramo tako reči).

Želimo si kartonske škatle
Ker se dragocene plastične škatle spet zadržujejo pri naročnikih, moramo uporabljali kartonske škatle. Ker stanejo skoraj 1€ in ker je v njih skoraj 0,5 kg kartona, si jih zelo želimo nazaj, da jih čim večkrat uporabimo. Čisto tako kot plastične, prav enako.

O velikosti sadežev in gomoljev
Naši kmetje imajo nekaj malih korenčkov, rdečih pes in buč, res malih. In pretekli teden smo tudi take dobili (in zato uzabojčkali nekaj tako malih, da gotovo niso po standardih EU). Nam je nerodno, ker jih niste pričakovali in potem ste jih dobili.

Ker v splošnem pričakujemo neko-tako-srednjo-velikost, smo se s kmeti dogovorili za sortiranje teh pridelkov in dostavo neke-take-srednje-velikosti. Ko pa bo prišel čas, da pojemo tudi one-malo-in-močno-manjše, vam prej sporočimo, da ne boste presenečeni.

Suša je bila huda, kmetje imajo polne kleti tudi takih manjših in neuglednih pridelkov, ki pa so ravno tako dobri kot večji (je pa res za pripravo teh potrebnega več časa).

Bili na Kožljeku
Bili smo na Kožljeku pri Joži (ker se ni nič postarala in ker je bila noč, ni novih fotografij, lahko pa pogledate te) in veseli smo, da ima spet veliko korenja, pese in čebule! Ne bomo lačni, če ne drugega, bomo pa šaro jedli (pa ne stare šare, sveže kuhano!). Korenje je letos kar nastradalo, pri mnogih kmetih so se ga lotili vseh vrst črviči in muhe, no, pri Joži ne in že ta teden bo v zabojčkih! Dobro je poznati veliko kmetov.

POMPozna nagrada!
Bili smo malce žalostni, ker pretekli teden ni pozvonil poštar s torto (navljub našemu obzirnemu namigu v preteklem tednu), nas je pa skoraj tako razveselila nagrada POMP foruma. Menda delamo vsebinski marketing in to tako dobro, da smo dobili kar Nagrado za posebne dosežke! Bravo, skupno delo Divizije za uporabno rabo zelenjave in vsega ostalega, Oddelka za pospeševanje prodaje in vseh ostalih oddelkov se je obrestovalo!

Vam res ne trzajo živci?
To je super! Potem pa namesto (ali poleg) zelene lahko naročite tudi katerokoli od ostalih 37 vrst zelenjav, pa tudi sadja imamo 10 vrst! In še vedno je skoraj vse slovensko, jesen je še radodarna!

Veliko sveže zelenjave in sadja, nič pesticidov, temu rečemo hrana iz Zelenega zabojčka (pa še malo vsebinskega marketinga, to pa za povrhu, zaradi nagrad)!

Veselimo se vašega naročila, da bomo dobro zabojčkali in da nam bo vsem dobro na zemlji!

Da vam bo dobro v tem tednu, to vam želimo

vaši zeleni zabojčkarji