Ob prvem naročilu

Takole na kratko nekaj najpogostejših vprašanj (in kar se le da kratkih odgovorov nanje, seveda):

Do kdaj moram naročiti?
Do torka opolnoči za dostavo v četrtek, do petka do 14h za dostavo v ponedeljek. Če želite zabojček v ponedeljek, to prosimo dopišite med opombe.

Kdaj dostavljate?
Dostavljamo ob četrtkih dopoldne (med 8.15 in 13.15) ter popoldne (med 16.15 in 20.15). Ob naročilu med opombe zapišite, ali si jo želite dopoldne ali popoldne.
Bolj točne ure ne obljubimo, vam pa ob prvem naročilu sporočimo, kdaj približno bomo zabojček predvidoma pripeljali (recimo med 10h in 11.30). Ne pozabite, če vas ni doma, vas zabojček počaka pred vrati stanovanja ali hiše.

Dostavljamo tudi ob ponedeljkih dopoldne – ob naročilu med opombe zapišite, da si želite dostavo v ponedeljek, drugače vam bomo zabojček pripeljali v četrtek, naš glavni dostavni dan. Ob drugem naročilu pa že lahko izberete datum dostave na koledarju.

Zakaj je ponedeljkovo dostava v torek?
Res  je, izven Ljubljane ponedeljkove zabojčke vozimo ob torkih. Ob torkih in četrtkih lahko zagotovimo hlajeno dostavo po vsej Sloveniji (čisto zares, kot bi pripeljali zabojček v hladilniku vse do vas – res prijetno za pridelke).

Naročil sem v soboto, kdaj dobim zabojček?
V četrtek, žal nič prej.

Koliko stane dostava?
Dostava po Ljubljani je brezplačna. Brezplačna je tudi,  ko naročite izven Ljubljane za več kot 25€. Strošek dostave 2,95€ obračunamo le za dostavo izven Ljubljane za zabojčke, vredne manj kot 25€. Dostavo obračunamo tudi za dostavo sezonskih zabojčkov (ti so namenjeni za večje jedce ali pa lasten prevzem).

Ali zabojček lahko kje prevzamem?
Res je, zabojček lahko prevzamete v Ljubljani (blizu BTCja -Kmetija Studen Obrije 23)  in v Šiški – Smrekarjeva 3, blizu Kina Šiška).
Zabojček lahko prevzamete tudi v Biotopicu v Celju (Glavni trg in City center) in Mariboru (Europark) (a zabojček morate tudi naročiti pri njih), v Bitopicu ne obračunamo dostave.

Je kaj ceneje, če sam prevzemem?
Tudi to je res – če naročite Sezonski zabojček in ga sami prevzamete v Ljubljani, bo cenejši do 14%!

Kaj pa za podjetja?
Za podjetja lahko dostavljamo za pisarno primerne pridelke ob ponedeljkih. Če pa redno naročate na isti dan tudi za k vam domov, bo vaš in tudi zabojček za podjetje cenejši tudi do 11% (odvisno od količine). Račun izstavimo enkrat mesečno, vse to, da je karseda udobno. Vse to je lahko dela Programa promocije zdravja na delovnem mestu.

Kdaj plačam?
Vedno po prejemu zabojčka (PO prejemu) z nakazilom ali z direktno bremenitvijo enkrat mesečno. Pred dostavo dobite po emailu elektronsko dobavnico s točnim zneskom, v zabojčku pa še tiskan račun, tega poravnate. Vnaprej ne morete vedeti vrednosti zabojčka (ne mi, ne vi, sploh nihče), ker je čisto točna vrednost odvisna od vsakega pridelka, ki ga damo v zabojček. Vsak izdelek namreč stehtamo in nato obračunamo po dejanski masi – res redke obračunamo na kos (npr. včasih nadzemno kolerabo). Od predračuna, ki ga prejmete takoj po naročilu, se račun običajno ne razlikuje več kot nekaj odstotkov.

Ali škatle vračamo?
Drži, škatle so naše in jih sila želimo nazaj – tako jo običajno uporabimo petkrat, preden se izrabi. Vsaka škatla tehta okoli 0,5 kg in predstavljate si ves ta karton ene same dostave – zabojčki bi bili precej manj ekološki, če bi ves ta karton vrgli stran.

Imate več vprašanj (o zabojčkih)?
Poglejte si Pogosta vprašanja (kjer je vse skupaj in še kaj zraven bolj na dolgo razloženo), pišite nam zabojcek@zeleni-zabojcek.si ali nas pokličite (051 499 396), veseli vam bomo!

Stanje v torek:

po novem urniku dostavljamo zabojčke.

Dostave bodo potekale  do torka do petka po mestnih četrteh Ljubljane ter po ostali Sloveniji.

Prevzem v Šiški bo mogoč že v torek. Za ostale kraje preverite na zemljevidu, kdaj je načrtovana dostava. Dostava preko GLS bo v četrtek.

Prevzem abonentskih zabojčkov bo v petek.

Prosim, prijavite se na naše novičke preko naše spletne strani in spremljate FB, tako boste o vsem obveščeni.

____

V primeru popolne zapore meje z Italijo uvoz iz Italije ne bo možen. Takrat bomo jedli le domače pridelke. Če boste že naročili pridelke iz Italije in uvoz ne bo možen, vas bomo pozvali, da ponovno pregledate svoje naročilo in ga po potrebi dopolnite s tistimi, ki jih bomo lahko dostavili.

Prosimo, prijavite se na naše novičke preko spletne strani in redno pregledujte svojo elektronsko pošto, da vas bomo lahko po potrebi sproti obveščali.

Vse naše dostave bomo izvedli brezstično. Zabojček pustimo pred vrati stanovanja ali hiše, zabojček kot vedno plačate z nakazilom po prejemu zabojčka, ko prejmete račun.
Prazen zabojček, če ste že naročali, pustite pred vrati.