Prispevki

 On

Od Kerina dobrote, vipavske fige in ananasove melone

Več kot jagode od Kerina, bolj kot melona kartako, izbrana hrana!

Zabojčkove sveže novice

Vsega je veliko, veliko je dobrega!

0

Kerinove dobrote

Kerin ima prav poseben okus za dobro. Ali pa ima tako zemljo. V vsakem primeru, njegovi pridelki so vsi po vrsti še prav posebej okusni. Če niste od včeraj, poznate njegove jagode, zdaj bomo pa spoznavali tudi njegove zelenjave!

V tem tednu imamo od njega lep nabor poletnih pridelkov, veselimo se njegovih paradižnikov volovskih src, paprik vseh barv, jajčevcev!

0

Ananasove melone in sadje nasploh

Po odločnem predlogu kmeta smo v totedensko ponudbo uvrstili ananasove melone, ne navadnih – oboje namreč imajo. Ananasove so slajše.

Imeli bomo tudi ringloje. Z ringloji je križ, ker jim vsak reče drugače (recimo marabele in margolane) in si vsak predstavlja nekaj drugega, a čisto določenega.  Čisto zares so ringloji sila različnih oblik in barv, tako da tudi kmet ne ve čisto točno, katere bodo v sredo ali v nedeljo, ko jih nabirajo, najslajše. So pa vse kar podobne, sočne in osvežilne.

V naših krajih na ekoloških način uspevajo le vinogradniške breskve – globalno segrevanje gor ali dor. Ta teden jih imamo iz Prlekije, od  Danija Kovačiča.

0

Vipavske fige

Se zgodi sempatja, da človek dobi drugo priložnost! Če ste zamudili primorske fige, zdaj, dober teden kasneje, imamo vipavske fige.

0
0

Kmet na počitnicah – še ta teden

Naš kmet s kravami – Toni Kukenbergerjev – je ta teden še na počitnicah, potem pa spet na polno z vsemi mlečnimi pridelki.

 

0

V Shrambi so pridelki bistveno cenejši

Ultrasezonske pridelke (itak imamo same sezonske, ampak tile so pa res v špici sezone) dobite v Shrambi po nižji, včasih bistveno nižji ceni. Tam do 35% cenejši, kot če vam jih pripeljemo domov, damo v škatlo, vam dodamo recepte in vse, kar delamo z zabojčki.
Le dve omejitvi sta: izdelke morate prevzeti sami v Šiški (kadarkoli v četrtek ali tudi v petek) in za vsak pridelek obstaja minimalna količina – recimo ne morete naročit 1 kosa kumar, lahko le 1 kg (ali pa 100kg).
V tem tednu imamo približno 20 takih ultrasezonskih pridelkov, več kot dovolj za popoln in raznovrsten poletni jedilnik. Vsa poudba je zbrana tu.

0

Usoda se poigrava s človekom, druge razlage ni, in večina ljudi se odpravi na potovanje, drugam, ravno v tem času, ko je v naših krajih največ dobrega za pod zob. Človek gre drugam, kjer so že vsi, in tam je slabšo hrano.

Če se Usoda ni tako poigrala z vami, naročite zabojček in uživajte v dobri hrani tudi ta teden!

vaši poletno zeleni zabojčkarji, ki smo tu in uživamo

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

 

Če ste taki, da sempatja tole preberete in nikoli nič ne naročite, nam je žal za vas (ker pridelki so boljši kot pisanje). Če ne marate ne tega pisanja ne ekoloških pridelkov, je najbolje, če se tule odjavite:

odjava s Svežih novic.