Pozdravljeni. Spet je teden naokoli in spet smo vam pripravili nekaj idej
za pripravo tedenskega jedilnika. Lep delovni teden vam želim!
Sabina
Jedilnik za ta teden:
ponedeljek
Z: sok (jabolko, pomaranča, kopriva, blitva), pirine prestice
M: sveže korenčkove palčke, ki jih pomakamo v tahini
K: rižota s šparglji
M: datlji
torek
Z: prosene rezine s suhimi slivami
M: skuta z zmletimi bučnimi semeni in lanenim oljem
K: goveja juha z domačimi pirinimi rezanci, kuhana zelenjava (pastinak, korenček, zelena), kuhana govedina
M: jabolko
sreda
Z: smoothie (korenček, pesa, pomaranča, datlji)
M: jagode
K: kremna cvetačna juha z ovsenimi kosmiči, jabolčni zavitek
M: domač bananin sladoled*
četrtek
Z: dan prej namočeni lešniki in mandlji
M: ovsena bombetka z maslom in medom
K: brokolijevo topinamburjeva kremna juha, pirine palačinke
M: kivi
petek
Z: koščki črnega kruha v beli kavi
M: svež pomarančni sok, domač vanilijev puding
K: zelenjavna pica
M: bučke na žaru
CHASKIN RECEPT TEDNA
domač bananin sladoled
Potrebujemo:
– 3-4 zrele banane
– par žlic smetane (lahko rastlinske, kokosove, navadne …)
– ščepec cimeta
– ščepec ščepec prave vanilije v prahu
– žlička limoninega soka
Če imamo sokovnik ali blender, ali celo napravo, ki zna delati sladoled, je priprava preprosta. Če teh aparatov nimamo, nič hudega – banane olupimo, zmečkamo z vilico, dodamo preostale sestavine, zmešamo in damo za pol ure v zmrzovalnik. Vzamemo ven, na hitro premešamo, vrnemo v zmrzovalnik .. in ponavljamo toliko časa, da dobimo rahlo zmrznjeno kremo. Opozorilo: če boste kremo pozabili v zmrzovalniku predolgo časa, se je ne lotevajte z nožem in kladivom, ampak raje počakajte, da se na sobni temperaturi malo zmehča.
Dober tek!