Otroški jedilnik od 17. do 21. decembra

Pozdravljeni!

Juhuhu, počitnice so tu! Želimo vam lepe in igrive praznike, v prihajajočem letu pa zdravja, veselja in veliko dobre hrane! Prihodnji teden si bomo tudi mi, skupaj z Zabojčkovimi, privoščili počitnice, tako da se vidimo spet čez 14 dni!

Jedilnik za ta teden:

ponedeljek
Z: pirina kaša s presnim kakavom
M: kaki
K: pečena bela polenta, kuhana cvetača, losos na žaru
M: suhe fige

torek
Z: koruzni kosmiči z jogurtom
M: jabolčni pečenjak
K: hokaido kremna juha, pečena zelena in korenje, zelenjavni polpet
M: skuta z banano

sreda
Z: pečeno jabolko
M: sveže stisnjen pesino – jabolčni sok, pirine palčke
K: jota*, jabolčni pečenjak
M: kozji jogurt z amarantovimi napihnjenci

četrtek
Z: pirine žemljice z maslom in medom
M: pečeno jabolko
K: enolončnica s črno in rdečo lečo ter rumenim in rdečim korenjem
M: shake iz riževega mleka, banane, pirinih kosmičev in malo cimeta

petek
Z: mousse iz chia semen, kakija in jabolk
M: suhi dateljni in rozine
K: zelje s krompirjem, kuhana govedina, solata
M: jabolčno – slivova čežana

CHASKIN RECEPT TEDNA

jota malo drugače (od 1 leta dalje)

Potrebujemo:
– pol kg kisle repe
– 300 g kuhane čičerike
– 300 g topinamburja
– žlica masla
– manjša čebula
– žlička riževe moke
– kumina, lovorov list, sol, poper

Priprava: Čičeriko namočimo čez noč in skuhamo, lahko pa uporabimo kar tako iz konzerve, če se slučajno zelo mudi s kosilom. Nakockan topinambur kuhamo kakih 10 minut, nato dodamo čičeriko, kumino, lovor in repo in kuhamo še približno 10 minut. V kozici stopimo maslo, rahlo popražimo na majhne koščke zrezano čebulo, dodamo še žličko riževe moke .. in vse skupaj dodamo k joti. Kuhamo še kakih 5 do 10 minut, posolimo in popramo po okusu in jota je pripravljena.

Če pripravljamo joto za majhne otroke, je fino, da repo pred kuhanjem narežemo na čim manjše koščke in morda kuhamo malo dlje, da bo lažje prebavljiva.

Dober tek!